Friday, 30 December 2011

My Lucky Star

Hye...korang tau x apa yg kat gmbr tuu??haha..tu lah bintang..eheh. BUkan nye bintang yg kat langit tu yer,korang jgn salah fhm pulak..nie bintang buatan sendiri..haha..Apa macam cantik x??eheh. Tak sangka pulak sya dpt buat..sya ingat susah rupe nyer senang jer..ehee. Ni lah aktiviti yg sya buat semalam sampai lah hri nie dan keputusan nyer sya dpt buat semua..haha.Sya buat dlm msa dua hari jer tau..Sikit sebnyk dpt juga buang boring sambil2 melepaskan stress..It colourful..so beautiful and I luv it..eheh



Nah, nie die gmbr dari jarak dkat..ehe.OKey juga kan x lah teruk sngat..haha..Sambil2 buat sempat juga buat hajat..haha. Apalah sya nie,mcm budak2 lah pulak..hehe..tp sya x tulis kat dlm kertas tuu,juz wish kat hati jer larh..eheh. X de lah, sya buat hajat tu main2 jer,sje2 for fun katakan..dpt juga hilang kan boring..ehehe XD.Emm,okey lah guys that all for today..Nanti kalau ada crta mnarik sya shre lagi..OKeY guys,BYe2..May God Bless U All n take care :D

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 29 December 2011

"AKU" Cengeng ??

Hye guys.. mau crta nie psal keCengengan aku nie..semakin menjadi2 lah..Cengeng a.k.a suka menangis..hehe..Entahlah napa lah aku nie,asyik ,mau jatuh jak air mata kalau lagi dlm emosi..Kalau korang mau tau,x kira dlm keadaan apa skli pun pasti air mata jatuh..ada juga air mta aku x sempat jatuh..sebab aku thn jer 'cover line' katakan..haha.KOrang jgn salah fhm pula ngan sya,ok..Sya nie bukan jenis org yg suka nangis sebarangan..sya akan menangis kalau sesuatu yg terjadi itu sgnt menyentuh perasaan sya. Memang rmai org yg sangka sya nie lemah,tp sya tau siapa diri sya..Hanya dgn menangis lah sya dpt meluahkan segala2 nya yg terpndam dlm hati sya nie..Waktu sya sendirian,memang susah jugak mau cari kwn mau shre..eheh.Sebab tu lah kalau mslh tuu berat sngat kat sya conform sya nangis dulu,biar lega..Kalau sya nangis tolong jgn tnya sya ,ok..Sebab soalan korang sik kna layan punya..haha.Tp kalau org yg x fhm kita tuu confrm dia org kata 'cengeng'..btw,it okay lah,watever..itu smua x penting sebab itu ,menunjukkan kita ada "feeling'..eheh.Lebih2 pulak sya nie.Terbaru nie ,huh~ bnyk btul mslah..lebih2 lg nie mslh berkaitan dgn family..Kalau terkenang jer pasti air mata jatuh. Tp sya sedang control emosi sekarang..It about future..x tau lah cm mna nak crta..kalau bgtau pulak private btul,sebab nie mslh family..Biar lah apa yg berlaku ..kerana smua nya bergantung kpd Tuhan..hnya dia sja yg mendengar setiap doa kta..Btw,sya dh rsa lega skrg kerana dpt shre dgn korang story sya..sebab sya lagi sedih nie,gara2 mslh fmily nie..x brpa berat tp ini berkaitan dgn maruah,pekerjaan n so on..dan sgt menyentuh hati sya..Dan pekara spt ini sya x sptutnya tau sebab sya x kan tenang dgn apa yg terjd. Tp mungkin sudah tba msa nya,dan sya harus trima..Thx guys sebab sudi baca entry sya nie..That all for today.Emm, I want to wish a happy new year to all of u..I think it not too early becoz there are 2 days left bfore 2012..ehe..Bye guys. :)

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 26 December 2011

New yEar is ComiNg SooN..(2012)

Hye guys..korang apa khbr hari nie??Hope u guys sihat2 jer yer cm sya..ehehe.Oh ya,sya lama x update blog nie sebab hari tu sya bzy sebab sibuk dgn persiapan untuk menyambut Hari Krismas..Emm..okey,hari krismas adalah hari yang lama dh sya nantikan..tp hari tersebut sudah pun berlalu dan bnyk kenangan yg sya lalui..Huh~tgk lah sedar x sedar dah mau dekat tahun baru..Dan sekarang masa nya adalah sambutan tahun baru..Sya btul2 x percaya,tinggal beberapa hari lagi untuk melangkah ke tahun 2012..OMG..Bnyk pengalaman yang sya lalui pada tahun ini..Sya juga mendapat pengalaman yang baru,belajar menjadi lebih dewasa dan lebih2 lagi mendapat pelbagai ilmu pengetahuan..Tak sangka juga sya dh semakin dewasa pulak,mcm baru semalam pergi ke tadika..Siapa yg sangka,baru sekarang sya tersedar bertapa cepatnya hari berlalu..Tahun depan merupakan tahun yang sangat mencabar untuk sya kerana tahun depan sya akan menduduki peperiksaan SPM..peperiksaan yang sangat penting dan bermakna sebelum melangkah ke University..Huhu~memang takut rsanya kerana lebih dewasa,lebih banyak lah cabaran yang akan ditempuh..BeTul tak??eheh..Selain itu,sya bersyukur sangat kerana sepanjang sya berada di sekolah menengah sya tidak pernah mempunyai boyfren walaupun sekali..haha..Agak nyer sya sudah pecah record kot..haha.Btw,sikit sebanyak tidak juga menganggu proses pembelajaran sya.Juz mak terangkan jer ..bukan nye x da gerek x da perasaan kan? Memang ada perasaan juga kat someone but sometimes..eheh..tp memang x da nasb kan ,nak buat cm mna..Tp sya percaya dgn Tuhan,kerana dia lah yg menentukan s'gala2nya..Dia juga tahu mna yg baik dan mana yang buruk bagi umatnya..Kerana bagi sya buat msa nie..couple memang x brpa penting..Tapi bagi yg dh suka sma suka tuu x dpt nak buat apa2,asalkan pandai jaga diri dan jgn sampai menganggu pelajaran yer..eheh

Eh,cuba korang tgk gambar budak nie..hah~mcm nie lah situasi sya tahun dpan..Kna study hard u..Ni buat tension jer kalau keadaan mcm nie..hehe.Memang stress habis lah..tp sya harap sya dapat buat yang terbaik untuk tahun dpan..prinsip sya ialah no internet,no facebook,no television juz eat and study..haha.Korang rsa dpt ka sya buat cm tuu?? Jwpan sya adalah TIDAK..mna bolh cm tuu kan,mesti lah pandai bagikan msa..Supaya tidak stress..ehehe. GOOD IDEA from ME..XD

Nah..cuba tgk nie..study cm nie bru best..Relax,Enjoy..kan..Bukan maksud sya dgn gerk korang..tp cara mereka nie study..Inilah dikatakan Study smart..eheh..

Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 20 December 2011

13 May 2010

Hye guys ..huh,lma jugak sya tak update blog nie..hehe.bukannya apa sebab asyik mau buat kerja lain jer..Hah,x sempat lah nak update blog nie..Sebab sya sllu jer tdo lwat..tp skrg nie sya tgh practice tdo awal sebab 1 minggu lagi mau sekolah <back to school> for 2012..eh,cepat nyer tahun berlalu..dah tua sya..haha..Bukan nye takut tua lah,cuma x caya jer..hehe :],bermula larh cabaran bru..EEmm,okey lah sya mau shre story dgn kmu org pasal kejadian yg berlaku kepada sya pada 13 may tahun lepas..Masa tuu sya terlibat dalam kemalangan jalan raya dalam perjalanan ke sekolah untuk sesi petang..Sebelum tuu juga pada 12 may merupakan bufday sya..tak tau lah sial btul larh nasib sya tyme tu..Kalau korang nak tau msa bufday sya tuu..sya tba2 terjatuh dari tangga sekolah,aduhh..sakit juga tp nasb baik tak ape2..memang bnyk larh kejadian pelik yg sya alami masa tuu..yg paling sya x sangka ialah sya jatuh dari tangga..Adduuhh..Selepas tuu,keesokan hari nye,sya pergi ke sekolah dgn menaiki van sekolah yg biasa sya naik lah..Aduh punya lah sial,tba2 terjadi satu kemalangan..OMG,sya btul2 x percaya apa yg sedang berlaku..MemANG nasb sya x brpa baik dua hari tuu..Waktu kemalangan itu berlaku,sya tak tau apa2,mcm sedang bermimpi..tba2 sya terdengar org menjerit minta tolong..tau2 kemalangan..Sya hampir pengsan tyme tuu,nasb baik adk sya kejutkan sya..Tyme tuu tba2 jx air mata sya terkeluar,sya teringatkan kejadian yg belaku 10 tahun yg lalu,yang menimpa kami sekeluarga..Memang sangat2 sakit,sedih..membuatkan sya trauma..hhuh..Nasb baik x da apa2 yg serius berlaku..cuma driver van sya mengalami kecederaan..Semenjak kemalangan itu berlaku hampir 2hari sya x pergi sekolah sbb smua bdn sya masih sakit lgpun masih syokkk...Mak sya x bnarkan sya pergi sekolah..tambahan pula,selepas kejadian itu,sya jadi takut tiap kali naik kereta,mash terbwa2 dgn kejdian tuu..tp lama2, sya cuba kawal ketakutan sya ...skrg dah okey sudah.Syukur kepda Tuhan,sbb dia dh selamatkan nyawa sya untuk yang ke dua kali nya..Kalau korang nak tau,tu lah reality kehidupan sya,pnuh dgn kejutan,cabaran yg x disangka2 yg akan berlaku bla2 msa sje..;)
   

Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 11 December 2011

Bad Day

Hye ..hri nie sya mau shre ckit crta sya dgn korang yer..Hari nie adalah hari yang paling teruk bagi sya,bukan itu shj tp mengeramkan btul larh..memang buat sya betul2 panas(marah)..huh~ Nasib baik sya dapat bersabar kalau x,meletus lah gunung berapi dari sya..Nak tau x apa sebabnya sya sakit betul hati hari nie?? EHM ..x mau tau pun x pa..sya mau juga crta kat cni...hehe..Okey lah crta nye bermula drpd awal pagi td ..setelah sya bangun tdo..Entahlah apa sebab nya smpai hampir satu hari nie sya asyik nak marah2..First sekali sebab td..aduh..susah mau cakap..setiap hari boleh dikatakan sya jer lah yg macam orang gaji kat rmh sendiri..hisshhh~ benci betul..Dahlah x da org yang tolong sya.. Kalau slama nie sya dpt juga bersabar,tp entah lah hari ni..Satu lagi bikin hal sma sya..adik sya tuu..mcm lah tak tau tugas sendri kat rmh..Dah brpa kali sya tegur dia,nak tau apa dia buat kat sya??dia buat bodoh lagi kat sya..eeeeeee >:( cpa x geram..Dah lah sya kna flu,kna sya juga buat kerja..x tau lagi lah tgk perangai adk sya tuu..PEMALAS btul..Dari pagi smpai mlm sya lah yg asyik menyusun brg kat rmh..Mlm td memang panas habis..ada kah patut mak sya suruh sya buat kerja kat dapur..OMG!!! apa lah yang mereka fikir kat kepala dia orang..Setiap kalau ada kerja pasti nama sya yg disebut,kadang2 sya geram juga..mereka menganggap sya nie sebagai apa?? Bukan nya sya x mau buat kerja kat rmh tuu,tp nie dh terlebih dh...Sya sangat letih hari nie,x ke mereka fhm..? Huh,apa yg sya dpt hanya bersabar lah..nak buat cm mna lagi,susah nak buat mereka fhm dgn keadaan sya..Lpas mrka org suruh buat kerja kat dapur,tba2 mak sya pulak yg marah..excuse me ok,dia bukan marah sya tp adk sya..haha,padan muka..hehe..tu lah cpa suruh malas,dh bnyk kali sya tgur tp x mau dgr sbb nak tunggu raja gunung berapi meletus..hehe.. Lega ckit rasa sya lepas tuu,mak sya dh tgur dia..mungkin ini lah hikmah disebalik kesabaran sya..Thnx God..:)..dan sekarang sya rsa ckit okey lah berbanding dgn td..
 

Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 10 December 2011

keNa SeRang dgAn seLsema..

Hye,korang apa khabar erk?? SEbenarnyakan sya rindu sangat dgn blog sya nie..tp sya kadang2 jarang juga update blog sya nie sebab terlalu bzy..emm,kalau x mlm sya update memang x dpt larh..hehe. Sebenarnya sya x brpa sihat hari nie,sya kna serang dgn selsema..huh~ Memang teruk lah kalau kna selsema..apa2 yg nak dibuat pun x dpt..hehe..Sebenarnye td sempat juga sya main hujan,tu lah sebabnya dpt selsema..Padan dgn muka sya kan..haha :D..td sya tolong mumy sya kat kebun,eh,tba2 pulak hujan turun dgn lebat,x ada ribut x ada angin sekali gus basah..lagipun x sempat nak larikan diri sebab bnyk krta lalu lalang tyme tuu..apalagi habislah basah..Saya buat apa lagi..,buat selamba jer lah..haha bak kata pepatah "alang2 mandi biar basahkan" haha. Hui..nasib baik phone sya x kna air td..kalau tidak habis lah..x dpt nak call/msj..hehe..Okey lah korang tu jx mau sya shre hari nie,lagi pun dh mau tdo dh nie..Nanti sya shre story dgn korang lagi..okey..Take care guys..:-)

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 8 December 2011

Life Is aBout Musics.

haloo..hari nie mau shre korang pasal music lah..Skrang nie kan bnyk btul genre music.,,Rsa2 nye kan,korang minat genre apa??haha ..Korang pikir lah sendiri,jgn pulak tanya sya..haha..Kalau sya kan,sya minat genre yang sentimental n pop mcm tuu laa..haha.Kalau terlalu rock cm tuu,tak bpa suka jugak..Emm,sya nak tanya korang pulak,btul ke x da music x da hidup.??haha.. I think the answer is "YES"..nak tau knapa?? Kalau kita hidup x da music sunyi lah..haha..Kadang2 music nie dapat menenangkan fikiran kta yg sedang bercelaru,perasaan yang sedang sedih.sebab tu lah kta harus bersyukur kerana ramai produser2 yg menerbitkan lagu2 yang menarik..haha. Korang ada impian x pasal music?? EMmmm..kalau sya kan,sya sangat suka bermain dgn alat music,bukan untuk famous lah tp untuk suka2 je..tp masalah nye sya blum ada kemahiran lagi..sebab nye apa susah btul x de org yg tolong ajarkan.Benda pertama yg sya ingin main adalah mestilah gitar sya..haha. SEbenarnya sya memang suka sangat main gitar..kadang2 jealous juga tgk org lain pandai main gitar..Rasa mau juga..hehe. Ngegeh btul sya nie..ehe:D..tp buat msa skrg sya masih blajar main gitar,blajar sendiri jer..haha. Harap2 suatu hari nanti sya berjaya juga..haha..Main gitar nie juz 4 fun jer..daripd itu juga tercipta lah sebuah music..btulkan?? Tu lah tak kira dimana pun kta berada music sentiasa akan ikut bersama..haha..tak caya ke? cuba lah perhatikan dri sendri dulu..Sah kah kalau x nyanyi 1 hari pun??haha..
so guys..enjoy ur life with ur musics..hehe :D

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 5 December 2011

Hari Yang Menyedihkan buat Khairul Fahmi Che Mat (Apex)

HAri ini merupakan hari(5/12/11) yang paling menyedihkan buat Apex dan keluarganya kerana terpaksa merelakan kepermergian adiknya Mohd Amirul Izzat Che Mat yang baru berusia 16 tahun kerana disebabkan penyakit demam denggi.Dugaan ini terlalu berat namun tetap harus diharungi juga kerana setiap yang datang pasti akan pergi juga. Begitu juga dgn nasb adik Apex.Sya juga kurang mengetahui tentang berita ini kerana sya juga bnyk mengetahui brta ini di laman facebook..Walau apa pun,sya ingin mengucapkan takziah kpd apex dan keluarga nya..dan semoga sentiasa tabah dgn dugaan yang dibrikan oleh yang maha kuasa..Dan sya berharap kepemergian adik apex tidak menganggu tumpuan nye dalam perlawanan bola sepak yang akan datang dan sya juga berharap Apex dpt menjadikan sgala cubaan dan dugaan ini sebagai semangat nya untuk terusberjuang..:).We all know that u can do it,Khairul Fahmi Che Mat!!

Thx for reading,don't forget to like

Friday, 2 December 2011

DEsign Blog :)

Tq..kpd kwn2 sya yang ada tgk2 dan baca blog sya nie.tq guys..Apa pdapat korang tentang blog sya sekarang? oke ke? I think it better right now..sebab bnyk btul perubahan yang sya lakukan walaupun x berapa menarik katakan..tp at least simple but nice..hehe. Korang perasaan x hampir keseluruhan blog sya ni pink and purple..haha.sya pun terkejut juga..tgk2 purpple n pink,weii..begtu serasi lah..kalau korang nak tau it my favourite colour..I luv it so much..HEhe :D. Selain tu juga sya dh tukar lgu2 yg ada kt scm player sya..semua yang sya terdpt kat player sya tuu smua nya my favourite songs ..ehee..Sekali lagi tq yah..sebab singgah kat blog sya walaupun simple dan x brpa menarik..kan??hehe. Ok guys that all :D

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 1 December 2011

Back To decEmber, it chriStmas Mood..xD

 
Hey guys..I juz want to us u guys..Did u know this man..OMg..it so funny if u don't know this man..haha. It is SAnta (Santa Claus) who always said "hohoho MERRY CHRISTMAS" during Xmas..haha xD
OMg ..christmas is coming soon on 25 december..24 days more for us to celebrate it..Please invite me to ur house ,Ok??haha. Juz kidding..I hope this year ur Xmas celebration is full with happies,joyful and so on..and never forget May God Bless U all..amen..XD Okay guys,that all about today..hope u enjoys ur xmas.:P

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 21 November 2011

hiGh heels..




Cerita sje high heels confrm smua org tau..kalau tak tau,biar sya explain kan.Oke,High heel boleh dikenali sebagai Kasut tumit tinggi dalam bahasa melayu..Cuba kalau kmu orang jalan2 kat mall ke,pergi dinner ke ..tgk je apa yang ladies2 pakai untuk jalan..Kalau korang tengok mereka pakai kasut yang tinggi tuu..Itulah kasut tumit tinggi/high heels..hahhhahaha :D. Oke lah sya mau shre2 nie pasal kasut tumit tinggi nie..yang mana bolh menjadi favourite korang termasuk sya juga..haha
Hah,apa macam dgn kasut nie??oke ke?? Bagi syakan kasut nie memang cantik tp terlalu tinggi lah pulak..cuba lah jalan2 pergi market,confirm tergelincir..haha. BTw,kasut nie memang cantik lah.
This is the second choice..EEmmm,nampak cantik dan WooWWW..it so Amazing..cantik,sebab transparent.Memang lain daripada yg lain.
Hah..cuba korang tgk nie..cantik kan style dia.. Memang bnyk dh artis pakai cm nie skrg..
Wow..the red one..haha. style cukup menarik..I think this is my favourite..hehe. Cute kan?? haha
nah!! cuba korang tengok nie..kasut nie lagi lah unik..Kasut pun boleh jadi tumit tinggi kan..Nie untuk para athelit..oke nie.sesuai sangat untuk sukan. Tp hati2 lah pulak,takut tyme mau lari diketawakan pulak sebab pakai high heel tyme sukan..haha :D

Thx for reading,don't forget to like

MalAysia vs. IndoNesia (21/11/11)

Taniah kepada skuad Harimau Muda Malaysia yang telah berjaya mendapat pingat emas di dalam perlawanan bola sepak di Sukan SEA menentang skuad Indonesia..Kejayaan ini sekali gus telah mengharumkan nama negara Malaysia. Ini adalah antara pemain bola sepak Harimau Muda yang menentang Indonesia semalam. Yezz!! mereka semua memang yang terbaik..tak sia2 juga usaha mrka selama nie..Kejayaan Malaysia menentang Indonesia adalah hadiah yang sangat membanggakan bagi rakyat kita diMalaysia.. SEkali lagi TANIAH kpd skuad Harimau Muda Malaysia..Dan Good Luck untuk perlawanan menentang LA esok..:-)
Khairul Fahmi Che Mat (Apex) adalah menjadi pemain harapan untuk negara kita..kerana telah berjaya menjalankan tanggungjawab sebagai penjaga gol..Atas kejayaan Apex untuk menangkap bola drpd penyerang,menyebabkan pasukan Malaysia berjaya hingga ke hari ini..Khairul Fahmi is the Best..huh~gara2 pasukan Malaysia main bola,sya rasa dah deman bola..haha.. MalaySia Is The BESt...COngRatulation MALAYSIA..WE Are 1 MAlaysia..:)

Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 13 November 2011

MiSs My bLog.

Huh!! Lama nye sya x tulis blog nie..lama juga x berkunjung kat blog sendiri ,,haha..tu lah sebab nye terlalu bzy katakan ..x sempat nak buka blog. Selain itu juga banyak juga story yang lama sya x shre.Emm..dan banyak juga yg tak dapat diceritakan sangat.Oh ya sya juga nak crta kan aktiviti yang sya lakukan hari nie.. Pg tadi sya dgn geng sya pergi Stadium Mini Bintulu sebab ada sukan. Sya datang juga lah walaupun x de ambil bahagian.haha . just for fun je..Dah lah panas,tp memang risiko juga lah kan..haha. Stu lagi tba2 je td kna serang dgn gastrik..aduhh ..memang mau pengsan rsanye.. Orang lain yang ambil acara ,sya pula yang mau pengsan. Nasb baik bolh di kwal..Kalau tdak memang habis lah kat sana. Tu lah sebab nye malas mau makan..haha. OKe lAH..Tu je crta yang sya nak shre dgn kmu org.. HVE A NICE daY.. :)


Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 8 November 2011

Magis Cinta



Hari nie sya mau kongsi dgn kOrang tentang magis cinta. Sya terbca artikel ini kat majalah Remaja..So,sya mau share sedikitlah..


  1. Cinta mampu mengubah hidup seseorang dgn sekelip mata,antaranya mampu membuat seseorang yang kaya menjadi miskin dan yang miskin menjadi kaya.
  2. Hanya dgn cinta seseorang yg tidak pernah senyum,pemarah dan panas baranboleh mengukirkan senyuman setiap saat..
  3. Cinta boleh menjadikan satu saat itu bgtu membahagiakan tetapi cinta juga boleh menjadikan satu saat itu menyakitkan.
  4. Apabila bercerita tentang cinta,tiada sesiapa pun yang dapat menjelaskan bagaimana rasanya sebuah cinta.
  5. Kuatnya cinta adakala boleh meruntuhkan gunung yang gah,bukit yang tinggi dan laut yang luas
  6. Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bg pasangan. Kekasih terbaik adalah sahabat yang hebat.
  7. Saat mencintai seseorang jangan berharap si dia akan mencintai kmu seperti mana kamu mencintai dia.Ini kerana salah seorang daripada kmu pasti akn memberikan yang lebih dan seorang lagi kurang
  8. Sebuah cinta sejati mampu mendengarkan apa yang tidak dikatakan dan mengerti apa yg tidak dijelaskan. Ini kerana cinta tidak datang dari mulut dan lidah ataupun pemikiran seseorang...tetapi cinta lahir dari hati yang paling dalam..
Begitulah kisah sebuah Cinta..Sangat ajaibkan?? So,jgn tnya pasangan anda seberapa besar nmanya cinta..tapi bercintalah dengan hati yang tulus dan ikhlas xD
Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 6 November 2011

BloGger

Haloo,nie mau kongsi story pasal blog orang lain..Banyak blog org yang telah sya tgk..smua blog mereka orang cantik2 cute lagi. Jealous lah juga tgk blog dia orang..sebab memang the best lah. Kalau dibandingkan dgn blog sya x de apa2 nye blog sya nie..Boleh dikatakan jauh ketinggalan. Btw, sya fhm lar juga sebab sya kan blogger bru ..so sya sedar lar juga..hehe.
Tp sya banyak juga lar tgk blog org lain yang cantik2 terutamanya blog Tracy dan Faneshia..memang cantik lar katakan. Mesti meraka orang nie keatifkan?? YEA2..nantilah sya cuba hiaskan lagi blog nie..kalau de bnyk idea.Sebab sya kan bru dalm dunia blog nie..so banyak lagi benda yang sya tak tau.. tp blog mereka dua memang tetap menjadi inspirasi sya..:D..
Bye..

Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 5 November 2011

Perjalanan Miri- Bintulu..Bintulu - Miri..

Ehmm..penat btul lar sya hari nie..Bukan nye apa,sebab semalam sya pergi Miri dgn family..
Boleh dikatakan tiada masa untuk berehat apabila tiba diMiri..tp tak lama sje..hari ini sya dah balik lagi..
Tak de lar sya jalan2 kat Miri..kmi terpaksa balik2 cepat sebab ddy sya kerja..Td kmi sekeluarga hanya
sempat pergi parkson je utk bli barang..Boring juga lah,sebab barang2 kat ctu bukan nye murah sangat.
Kalau x de duit lebih baik jangan pergi,buat malu je...hehe. Soe kalau ada terasa yer..hehe. Lebih kurang
lar dgn sya..haha :D
Oklah sya ceritakan mcm mna perjalana sya pergi Miri semalam..kmi bertolak dari Bintulu kira2 pkul 4 p.m
dan tiba kat Miri pkul 8 p.m..huh,mcm jauh jer kan?? Sya pun pelik juga, sebab perjalanan ke Miri x sampai..
Nak katakan ddy sya drive slow x lar juga..Sma juga tyme balik ke Bintulu..Jauh btul rsa nye..
Hisshh..tapi perjalan kali ini memang memenatkan..bukan nye apa, sampai kat Miri waktu malam. Lepas tuu
pagi pulak pergi jalan2..dan petang balik g Btu..huh..memang memenatkan. Nak tak nak pun terpaksa juga
balik,walaupun hati berat meninggalkan miri dalam waktu yang singkat.. To my frens..soe lar geng x dpt beli
ole2 dari miri utk korang..sebab sya tergesa2..hehe. Peace oke !! xD

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 3 November 2011

My Happy DAys..

Hari nie adalah hari sya yang paling happy..haha. Bukan nye ape, sebab esok tak pergi sekolah..
Oklah juga,at least dapat juga rehat. Dan maybe esok sya pergi  ..tu lagi lar baik.
Sambil2 jalan, dapat juga tenangkan diri..btulkan?? Selain itu dapat juga pengalaman.
Saya harap saya dapat jalan2 lar..tgk Miri katakan..Ini adalah yg ketiga kali sya pergi Miri.
Dulu tak pernahlah jalan2 lama2..just tengok Mall jer..boring tau..sekali sekala nak juga pergi muzium ke..
kat sana..Then benda yang paling sya suka kalau melancong ialah ..pergi pantai..hahaa
sebab tu favourite place sya..aduhh,best btul kalau dapat pergi pantai kan??haha. Oklah, sya rasa tu jak story sya.. BYE..:)

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 31 October 2011

lepak jap..haha

Aduh..boringnye tak tau nak buat apa. Tgk fb lagi lar boring tak de geng dgn chat.
huhu..i want to tell u all my story..about him..I think he has got a new girlfriend.
I feel so said but just forget about it..huh..
Napa lah selalu nye macam nie yer..sya dh putus asa nie..but I wish the best to him..
smoga berjaya dpt kan hati perempuan tu..yer.
Secepat yang mungkin sya akn lupakan awk..tak pe,tak lama lagi kan cuti
de banyak tyme untuk sya luangkan msa sendri..dan sya harap awk x kan ganggu sya lagi..
Peace yah..haha..now I will be the happy girl in the world..for a moment..haha
gud bye my love..dadaaaa...u will fly away from my heart like lovely perfume
'far away'..haha it's Funny??
ok lar...thats all my story..:)

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 27 October 2011

Tragedi 2002 (kisah sedih)

Pada bulan jun 2002 dulu,10 telah belalu,satu tragedi yang tak pernah sya lupakan dalam hidup.Dimana kmi kehilangan seorang ahli keluarga kmi iaitu nenek sya. Tragedi ini berpunca daripada satu kemalangan jalan raya yang berlaku di kawasan Tatau. Yang melibatkan kmi satu keluarga. Ketika itu kmi sekeluarga dalam perjalanan pulang ke btu dari kapit. Selepas bercuti untuk hari gawai.
Sya juga kurang mengetahui apa yang terjadi ketika kemalangan itu berlaku. Yang sya ingat sya sedar kan diri waktu sampai di Hsptal Btu. Ketika itu,ada sekeluarga yang membwa sya adk beradik pergi ke Hospital..manakala fmily sya yg lain dbwa menggunakan ambulance. smpai sja d hospital maybe sya org pertama yg sedarkan diri..sebab dlm kemalangan tu,hanya sya seorang saja yg tidak mengalami kecederaan. Adik sya kedua dua kaki dia patah,kakak sya dahi dia terluka,mumy sya tangan dan kaki dia yg patahh,ddy sya kaki dia patah ,datuk sya hanya terluka dibhgian muka dan nenek sya dikatakan meninggal di tempat kejadian. 
Semasa kejadian itu berlaku,ddy sya membrtau bhwa nenek sya sempat mengumpulkan kami sekeluarga yang sudah pengsan..tetapi akhirnya dia pula yang meninggal. Kemalangan in i berpunca drpa sebuah kereta saga berwarna hitam yang memandu dari arah bertentangan kerana mabuk. Dan kemalangan ini pernah kluar d surat khabar. Ada yang mengatakan kemalangan ini sangat teruk,dan ramai yang tidak percaya yang kmi masih selamat.
Tba dihospital,kmi sekeluarga diasingkan,apabila sya dan kakak sya tersedar, majikan ddy sya membwa kmi berdua untuk melihat keadaan fmily yang lain.. Sangat menyedihkan..semua nya tidak sedarkan diri..antara fmily sya,mumy sya mdapat kecederaan yang sangat serius..kemudian dia dibwa ke hospital kuching..
Beberapa hari kemudian, sya dan adk beradk sya dibnarkan untuk pulang tp waktu itu sya tidak teringat kan fmily yg lain,yg sya ingat nenek sya meninggal dan saudara mara sebelah ddy membwa sya dan adk beradk lain ke kapit,kerana nenek sya akan dikembumikan disana. Waktu itu smua fmily sya berada di tempat sendiri. Ddy sya masih di hspita Btu kerana kakinya yg patah,mumy sya kat kuching.
Yang sedihnya tak de org yang menjaga ddy sya di btu ketika itu.
Setelah beberapa bulan berlalu,kmi adk beradk djaga oleh aunty sya..dan ddy sya dpt pulang kermh dan beberapa minggu selepas itu mumy sya pula pulang ke rmh..kasihan btul waktu itu..Mumy dan Ddy tak dpt bekerja. Syukurlah sekarang,dengan berkat tuhan yang sangat berkuasa semuanya pulih seperti sedia kala..mumy dan ddy sya juga sembuh..dan dpt bekerjA..
Dan kejadian ini lah yang selalu mengingatkan sya kpd nenek sya. Kalau lah sya tau umur dia tidak bgtu lama..akan sya peluk dan cium dia,dan takkan sya lepaskan. Nenek maafkan sya kalau slama ini sya tidak bgtu baik kpd nenek.. I miss u so much.. :'(

Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 25 October 2011

you always make me sad

why are you always make me sad??tell me why..haha...when i see u,u always make me angry and then i will feel sad....like a crazy girl..so funny. thank u 4 breaking my heart..thanks 4 being my friend..i will never forget u..
Thx for reading,don't forget to like

Monday, 17 October 2011

MY FAVOURITE SONG

BADU NGAYAH KE AKU BY MELISSA FRANCIS
(MY FAVOURITE SINGER)
Cukup sekali,nuan ngasa ka ati
ti berjanji ka idup sekunsi
Anang bertati , jako urang ti jai
Nya ti ngasuh tua nda jadi
Ati nuan ensiban , ninga jako bala kaban
Madah ka aku , deka berduan
Jaku semaia tua , diatu puntan nyadi ampa
Nuan sulu , Medis ati aku

Badu sulu..badu ngayah ke aku
Badu ngemedis ke ati aku
Badu sulu..badu ngayah ke aku
Badu ngemedis ke ati aku

Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 16 October 2011

Study 4 exam..hehe :p

halooooo :), NiE mau cta pasal persediaan utk exam bulan nie..esok sya dah mula exam..aduhh ! nervous btul ,takut juga lar sebab nie last exam utk tahun nie..tahun dpan masih banyak..sya takut x dpt meningkat dlm pepriksaan akhir nie,sebab dari first2 dulu,subject science sya dah failed..sya harap kali nie lulus lar..hehe
       Tadi adalahlar study ckit utk refresh balik..tapi x da mood mau study coz banyak benda yang menganggu fikiran..takut tgk soalan exam lar..mcm mna eh?? mcm2 lagi..tapi sya akan cuba yang terbaiklah utk exam yang akan datang nie...Buat friend2 sya yg sma mau duduk peperiksaan GUD LUCK GUYS..Jom kta sma2 berjuang hehe :p
Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 15 October 2011

FruSt!!!! arghhh~ :(

Kecwa nye saya hari ini..saya kecewa kerna sikap dia..ok thank u,dia dah tunjukkan hal yang sebenarnye. Mungkin selepas nie sya takkan kacau hidup kamu lagi..Kamu dah btul2 buat saya sedar yang selama nie saya hanya syok sendiri..Asal kmu tahu, kmu telah menyakitkan hati sya walaupun kmu x sedar..Kmu pernah kata 'kalau boring,jangan lupa tegur sya dan jangan lupa kan sya' ya..saya masih ingat kata2 tuuu..mungkin awak yang dah lupa..sya tak kisah sma ada boring ataupun tidak sya tetap akan tegur kmu dan sya tak pernah lupakan awak..dan saya takkan jadikan awak sebagai tempat utk membuang boring,sebab awak bukan "sampah". Tapi entah knapa smuanya jadi macam nie..awak buat sya tak kena layan..'memalukan'..yaaaa..mungkin sya x da apa2 kat mta awk,ya sya hanya seorang perempuan yang x pernah fikirkan perasaan orang,selalu menyakiti perasaan org..memang sesuai dgn sya kot..sebab seseorang telah mengatakan perkataan tuu pada sya..BAIKLAh...sya lepas kan awk, dan sya harap awk cepat sedar..dan kalau satu hari nanti awk da gerek, jangan terlalu busy dengan DOTA awk tuu..kerana kmu akan menyakiti hati dia..
         Thanks sebab dah jadi orang yang terbaik kat sya,dan mungkin ini yang terakhir...ENJOY URSELF..
Thx for reading,don't forget to like

Friday, 14 October 2011

Tired day :o

Halooo...aduh,penatnye sya hari nie..Nak tahu knapa?? Sebab nak hias blog nie lar... LOgik ke?? haha :D.. x lar sangat hehe..mana tidaknye,penat betul mau cari website dia,banyak klik sana sini..tambah situ tambah cni..haiyeeeeeeeee,fuhhh!!
       Tapi nasib baik ada kwn saya yang tolong, thank friend..hehe :) "athirah"
saya banyak betul menyusahkan dia,tapi dia tetap mahu tolong saya..hehe, best friend 4ever..hehe. So,that all about today coz x de crta yang menarik..tp mungkin lama lar x update,sbb minggu depan sya dh exam..kot tak sempat mau buka maybe busy dgn study..
        ok lar..BYE
YOU ALWAYS REMIND ME!!
Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 13 October 2011

miss my friends

Rindunye dengan kawan2 saya..rindu dengan 3D..terutamanye dengan my best friend 'Sabella'...lama kami dua tak jalan sama2,cakap sama2..tak macam dulu lar..kalau dulu selalu je bersama..tapi apa boleh buat kan,dah takdir.. saya juga rindu dengan kawan yang paling rapat dengan saya dulu iaitu 'sylvia'. Sekarang dia dah pindah pergi Qatar,rindu betul kat dia..MY FRIENDS,I MISS U GUY..tak tinggal juga dengan kawan2 satu kepala 4B...and also i miss him..:p haha..
                 Nie gambar saya dengan kawan2 sya semasa mengadakan persembahan..sweet moment gitu..hheeee :p


Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 11 October 2011

what should I do?

Dah lama cuti,sedikit demi sedikit aku dapat melupakan perasaan aku kepada dia. tapi tiba2 dihari persekolahan sekali lagi aku mengingatinya..STOP THINKING ABOUT HIM!! apakah perasaan ini? dan x mungkin aku menyukainya..impossible~ tadi aku bertemu dengan dia,tapi kenapa setiap kali bertemu dia sepatah perkataan pun x pernah aku atau dia ucap kan..yang peliknya,apabila bertmu seolah-olah tidak ada aku disitu..untuk dia,aku mahu meminta maaf kalau pernah menyakiti hatinya..yang aku x dapat terima 
dia pernah couple dengan fren aku..JUz forget about it..dan aku tidak mahu dia memperlakukan aku seperti mana dengan perempuan2 lain..dan mungkin itu memberikan aku dorongan supaya melupakan dia dan jangan sesekali mempunyai perasaan terhadap dia..but I will try. tapi yang sangat menyedihkan,seperti tiada apa2 lagi yang harus dikatakan setiap kali chating or  sms..hmmmm~it make me sad.. btw,aku ingin mengucapkan terima kasih atas semua pekara yang telah dia lakukan kepada aku..dia memang seorang yang baik,tapi aku x akan dapat membalas nye.. dan untuk sementara ini hubungan kita hanya lar KAwaN...:s
Thx for reading,don't forget to like

Monday, 10 October 2011

bOOMMM!!! 2011

TAk sangka pulak tahun dah mahu habis.. tak lama lagi peperiksaan akhir tahun..I fell very nervous. I hope i can do the best in my last exam in 2011..and next year SPM. OMG!!
Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 6 October 2011

tHe beSt tHing in my liFe

the best thing in my life adalah dpt btemu smula dgn kazen dulu..walaupun tak knal tp berkat drpa tuhan akhirnya kmi dapat berjumpa..tq god.
Thx for reading,don't forget to like