Monday, 31 October 2011

lepak jap..haha

Aduh..boringnye tak tau nak buat apa. Tgk fb lagi lar boring tak de geng dgn chat.
huhu..i want to tell u all my story..about him..I think he has got a new girlfriend.
I feel so said but just forget about it..huh..
Napa lah selalu nye macam nie yer..sya dh putus asa nie..but I wish the best to him..
smoga berjaya dpt kan hati perempuan tu..yer.
Secepat yang mungkin sya akn lupakan awk..tak pe,tak lama lagi kan cuti
de banyak tyme untuk sya luangkan msa sendri..dan sya harap awk x kan ganggu sya lagi..
Peace yah..haha..now I will be the happy girl in the world..for a moment..haha
gud bye my love..dadaaaa...u will fly away from my heart like lovely perfume
'far away'..haha it's Funny??
ok lar...thats all my story..:)

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 27 October 2011

Tragedi 2002 (kisah sedih)

Pada bulan jun 2002 dulu,10 telah belalu,satu tragedi yang tak pernah sya lupakan dalam hidup.Dimana kmi kehilangan seorang ahli keluarga kmi iaitu nenek sya. Tragedi ini berpunca daripada satu kemalangan jalan raya yang berlaku di kawasan Tatau. Yang melibatkan kmi satu keluarga. Ketika itu kmi sekeluarga dalam perjalanan pulang ke btu dari kapit. Selepas bercuti untuk hari gawai.
Sya juga kurang mengetahui apa yang terjadi ketika kemalangan itu berlaku. Yang sya ingat sya sedar kan diri waktu sampai di Hsptal Btu. Ketika itu,ada sekeluarga yang membwa sya adk beradik pergi ke Hospital..manakala fmily sya yg lain dbwa menggunakan ambulance. smpai sja d hospital maybe sya org pertama yg sedarkan diri..sebab dlm kemalangan tu,hanya sya seorang saja yg tidak mengalami kecederaan. Adik sya kedua dua kaki dia patah,kakak sya dahi dia terluka,mumy sya tangan dan kaki dia yg patahh,ddy sya kaki dia patah ,datuk sya hanya terluka dibhgian muka dan nenek sya dikatakan meninggal di tempat kejadian. 
Semasa kejadian itu berlaku,ddy sya membrtau bhwa nenek sya sempat mengumpulkan kami sekeluarga yang sudah pengsan..tetapi akhirnya dia pula yang meninggal. Kemalangan in i berpunca drpa sebuah kereta saga berwarna hitam yang memandu dari arah bertentangan kerana mabuk. Dan kemalangan ini pernah kluar d surat khabar. Ada yang mengatakan kemalangan ini sangat teruk,dan ramai yang tidak percaya yang kmi masih selamat.
Tba dihospital,kmi sekeluarga diasingkan,apabila sya dan kakak sya tersedar, majikan ddy sya membwa kmi berdua untuk melihat keadaan fmily yang lain.. Sangat menyedihkan..semua nya tidak sedarkan diri..antara fmily sya,mumy sya mdapat kecederaan yang sangat serius..kemudian dia dibwa ke hospital kuching..
Beberapa hari kemudian, sya dan adk beradk sya dibnarkan untuk pulang tp waktu itu sya tidak teringat kan fmily yg lain,yg sya ingat nenek sya meninggal dan saudara mara sebelah ddy membwa sya dan adk beradk lain ke kapit,kerana nenek sya akan dikembumikan disana. Waktu itu smua fmily sya berada di tempat sendiri. Ddy sya masih di hspita Btu kerana kakinya yg patah,mumy sya kat kuching.
Yang sedihnya tak de org yang menjaga ddy sya di btu ketika itu.
Setelah beberapa bulan berlalu,kmi adk beradk djaga oleh aunty sya..dan ddy sya dpt pulang kermh dan beberapa minggu selepas itu mumy sya pula pulang ke rmh..kasihan btul waktu itu..Mumy dan Ddy tak dpt bekerja. Syukurlah sekarang,dengan berkat tuhan yang sangat berkuasa semuanya pulih seperti sedia kala..mumy dan ddy sya juga sembuh..dan dpt bekerjA..
Dan kejadian ini lah yang selalu mengingatkan sya kpd nenek sya. Kalau lah sya tau umur dia tidak bgtu lama..akan sya peluk dan cium dia,dan takkan sya lepaskan. Nenek maafkan sya kalau slama ini sya tidak bgtu baik kpd nenek.. I miss u so much.. :'(

Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 25 October 2011

you always make me sad

why are you always make me sad??tell me why..haha...when i see u,u always make me angry and then i will feel sad....like a crazy girl..so funny. thank u 4 breaking my heart..thanks 4 being my friend..i will never forget u..
Thx for reading,don't forget to like

Monday, 17 October 2011

MY FAVOURITE SONG

BADU NGAYAH KE AKU BY MELISSA FRANCIS
(MY FAVOURITE SINGER)
Cukup sekali,nuan ngasa ka ati
ti berjanji ka idup sekunsi
Anang bertati , jako urang ti jai
Nya ti ngasuh tua nda jadi
Ati nuan ensiban , ninga jako bala kaban
Madah ka aku , deka berduan
Jaku semaia tua , diatu puntan nyadi ampa
Nuan sulu , Medis ati aku

Badu sulu..badu ngayah ke aku
Badu ngemedis ke ati aku
Badu sulu..badu ngayah ke aku
Badu ngemedis ke ati aku

Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 16 October 2011

Study 4 exam..hehe :p

halooooo :), NiE mau cta pasal persediaan utk exam bulan nie..esok sya dah mula exam..aduhh ! nervous btul ,takut juga lar sebab nie last exam utk tahun nie..tahun dpan masih banyak..sya takut x dpt meningkat dlm pepriksaan akhir nie,sebab dari first2 dulu,subject science sya dah failed..sya harap kali nie lulus lar..hehe
       Tadi adalahlar study ckit utk refresh balik..tapi x da mood mau study coz banyak benda yang menganggu fikiran..takut tgk soalan exam lar..mcm mna eh?? mcm2 lagi..tapi sya akan cuba yang terbaiklah utk exam yang akan datang nie...Buat friend2 sya yg sma mau duduk peperiksaan GUD LUCK GUYS..Jom kta sma2 berjuang hehe :p
Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 15 October 2011

FruSt!!!! arghhh~ :(

Kecwa nye saya hari ini..saya kecewa kerna sikap dia..ok thank u,dia dah tunjukkan hal yang sebenarnye. Mungkin selepas nie sya takkan kacau hidup kamu lagi..Kamu dah btul2 buat saya sedar yang selama nie saya hanya syok sendiri..Asal kmu tahu, kmu telah menyakitkan hati sya walaupun kmu x sedar..Kmu pernah kata 'kalau boring,jangan lupa tegur sya dan jangan lupa kan sya' ya..saya masih ingat kata2 tuuu..mungkin awak yang dah lupa..sya tak kisah sma ada boring ataupun tidak sya tetap akan tegur kmu dan sya tak pernah lupakan awak..dan saya takkan jadikan awak sebagai tempat utk membuang boring,sebab awak bukan "sampah". Tapi entah knapa smuanya jadi macam nie..awak buat sya tak kena layan..'memalukan'..yaaaa..mungkin sya x da apa2 kat mta awk,ya sya hanya seorang perempuan yang x pernah fikirkan perasaan orang,selalu menyakiti perasaan org..memang sesuai dgn sya kot..sebab seseorang telah mengatakan perkataan tuu pada sya..BAIKLAh...sya lepas kan awk, dan sya harap awk cepat sedar..dan kalau satu hari nanti awk da gerek, jangan terlalu busy dengan DOTA awk tuu..kerana kmu akan menyakiti hati dia..
         Thanks sebab dah jadi orang yang terbaik kat sya,dan mungkin ini yang terakhir...ENJOY URSELF..
Thx for reading,don't forget to like

Friday, 14 October 2011

Tired day :o

Halooo...aduh,penatnye sya hari nie..Nak tahu knapa?? Sebab nak hias blog nie lar... LOgik ke?? haha :D.. x lar sangat hehe..mana tidaknye,penat betul mau cari website dia,banyak klik sana sini..tambah situ tambah cni..haiyeeeeeeeee,fuhhh!!
       Tapi nasib baik ada kwn saya yang tolong, thank friend..hehe :) "athirah"
saya banyak betul menyusahkan dia,tapi dia tetap mahu tolong saya..hehe, best friend 4ever..hehe. So,that all about today coz x de crta yang menarik..tp mungkin lama lar x update,sbb minggu depan sya dh exam..kot tak sempat mau buka maybe busy dgn study..
        ok lar..BYE
YOU ALWAYS REMIND ME!!
Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 13 October 2011

miss my friends

Rindunye dengan kawan2 saya..rindu dengan 3D..terutamanye dengan my best friend 'Sabella'...lama kami dua tak jalan sama2,cakap sama2..tak macam dulu lar..kalau dulu selalu je bersama..tapi apa boleh buat kan,dah takdir.. saya juga rindu dengan kawan yang paling rapat dengan saya dulu iaitu 'sylvia'. Sekarang dia dah pindah pergi Qatar,rindu betul kat dia..MY FRIENDS,I MISS U GUY..tak tinggal juga dengan kawan2 satu kepala 4B...and also i miss him..:p haha..
                 Nie gambar saya dengan kawan2 sya semasa mengadakan persembahan..sweet moment gitu..hheeee :p


Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 11 October 2011

what should I do?

Dah lama cuti,sedikit demi sedikit aku dapat melupakan perasaan aku kepada dia. tapi tiba2 dihari persekolahan sekali lagi aku mengingatinya..STOP THINKING ABOUT HIM!! apakah perasaan ini? dan x mungkin aku menyukainya..impossible~ tadi aku bertemu dengan dia,tapi kenapa setiap kali bertemu dia sepatah perkataan pun x pernah aku atau dia ucap kan..yang peliknya,apabila bertmu seolah-olah tidak ada aku disitu..untuk dia,aku mahu meminta maaf kalau pernah menyakiti hatinya..yang aku x dapat terima 
dia pernah couple dengan fren aku..JUz forget about it..dan aku tidak mahu dia memperlakukan aku seperti mana dengan perempuan2 lain..dan mungkin itu memberikan aku dorongan supaya melupakan dia dan jangan sesekali mempunyai perasaan terhadap dia..but I will try. tapi yang sangat menyedihkan,seperti tiada apa2 lagi yang harus dikatakan setiap kali chating or  sms..hmmmm~it make me sad.. btw,aku ingin mengucapkan terima kasih atas semua pekara yang telah dia lakukan kepada aku..dia memang seorang yang baik,tapi aku x akan dapat membalas nye.. dan untuk sementara ini hubungan kita hanya lar KAwaN...:s
Thx for reading,don't forget to like

Monday, 10 October 2011

bOOMMM!!! 2011

TAk sangka pulak tahun dah mahu habis.. tak lama lagi peperiksaan akhir tahun..I fell very nervous. I hope i can do the best in my last exam in 2011..and next year SPM. OMG!!
Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 6 October 2011

tHe beSt tHing in my liFe

the best thing in my life adalah dpt btemu smula dgn kazen dulu..walaupun tak knal tp berkat drpa tuhan akhirnya kmi dapat berjumpa..tq god.
Thx for reading,don't forget to like