Monday, 30 April 2012

"Aram Begau" anjuran SK Sg.Tisang

Hye, hari nie nk shre ngan korang pict tyme sya join majlis "aram begau" hari tu..ehe. Punya la bzy sngt tyme tu, ada juga situasi yg geram dibuatnya.. Nak stdy pn xdpt..tp apa2 pun sya sndri yg mengambil keputusan jd sya sndri lah yg sptutnya menanggung risiko nya..Btul tak? aha..

Oke2, sblum tu. .sya nak bgtau acara apa yg sya sertai waktu tu.. pertma skli tentu la sya join tarian. Tgk muka nie, ratu tari btol (tradisional) ..aha. Kat mna2 pn sllu ja da event tuk buat show, syukur lah..ehe


ahah, nie la ahli kumpulan sya yg ikut tarian poco2..raget btol, klau xda mrka confirm x jd..Memang sma kpla btol + sma2 nakal..ehe


nie pulak gmbr wktu sya join tarian tradisional..ehe. yg dua org dr tepi tu jiran2 sya..Memang cool la dia org..aha


nie pulak muka slpas buat persembahan..ahah..Muka hapy, sbb rsa lega sudh..ehe


Nie msa sya trima hadiah sbb dpt no.3..ehe. syukur lah wlpun kputusan x brpa adil ktakn..ehe


Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 14 April 2012

Sharing Is Caring

Hye korang..Rndu btol la lma x update entry terbru cm dulu2..Sekarang sya kembali lg dgn semangat berblog yg tinggi..aha.ToiiiGG..<eh, jatuh pulak sbb terlalu tinggi..ehe>. Eh korang, korang da dengar x crta kebelakangan nie..Tentang kjadian alam laa..ah, tau2 ?? Okey2, hari nie sya nak share ckit la vdeo psal kejadian gempa bumi kat Indonesia hari tu yg hampir nak menyebabkan Tsunami..Isshh, ngeri nyer. Apa2 pun jom lyn vdeo bwh nie..


Kalau da msa, tgk2 lah vdeo tu yer. Sambil2 jln2 cari maklumat tentang sains, tba pulak terjumpa vdeo ni. Tak salah juga la kn kalau kta kongsi bersama.. =)

Eh, skjap..sblum sya berhenti disini, jgn lupa pulak click "like" kat fan page nie Kelab Sains Dan Matematik Smk Bandar Bintulu


Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 3 April 2012

Done with my Forum

Hye , guys..waaa, lma btol x story mory ngan korang yer..ahah. Crta2 pasal lisan yg di adakan kat sekolah sya di kelas sya telah pn berjya sya tempuhi..Yeaahh!! ahah. Lma dh berlatih n menghafal..bukn nya snang..aha. Syukurlah nervous sya dpt dicontrol.. Sya ckp apa yg sya dpt jer laa..Lebih2 lgi lisan kali ini di uji ngan forum. Huh, cgu nie. .mcm2 benda dia nk buat..nak cari "bakat" katakn..eheh.


Psal forum2 nie, sya bukn nye tau apa2 pn..Nasb baik laa kwn yg sma group ngan sya tuu ahli forum, pembahas dan pendebat terknal skolah ktakn ..ahah. Dia lah yg memimpin agenda forum kmi orang..haha. Syukur tersangat sangat sbb sya berjya melalui ujian lisan tuu tmbhn pula cgu x tnya soalan.. Jadi, xperlu laa perah2 otak cari jwpan..Ahah..Tak lupa juga, kwn sya slah sbut turn pula, tba2 sja sya yg dulu dri kwn yg lain..Aduhh,..habis laaa..Nasb baik sya dh ready..ahah. Dgn keadaan yg xbpa okey tyme tuu, cba lah sya control malu n buat x tau jer..and I had done it..Lega nyer..

Thx for reading,don't forget to like