Monday, 21 November 2011

hiGh heels..




Cerita sje high heels confrm smua org tau..kalau tak tau,biar sya explain kan.Oke,High heel boleh dikenali sebagai Kasut tumit tinggi dalam bahasa melayu..Cuba kalau kmu orang jalan2 kat mall ke,pergi dinner ke ..tgk je apa yang ladies2 pakai untuk jalan..Kalau korang tengok mereka pakai kasut yang tinggi tuu..Itulah kasut tumit tinggi/high heels..hahhhahaha :D. Oke lah sya mau shre2 nie pasal kasut tumit tinggi nie..yang mana bolh menjadi favourite korang termasuk sya juga..haha
Hah,apa macam dgn kasut nie??oke ke?? Bagi syakan kasut nie memang cantik tp terlalu tinggi lah pulak..cuba lah jalan2 pergi market,confirm tergelincir..haha. BTw,kasut nie memang cantik lah.
This is the second choice..EEmmm,nampak cantik dan WooWWW..it so Amazing..cantik,sebab transparent.Memang lain daripada yg lain.
Hah..cuba korang tgk nie..cantik kan style dia.. Memang bnyk dh artis pakai cm nie skrg..
Wow..the red one..haha. style cukup menarik..I think this is my favourite..hehe. Cute kan?? haha
nah!! cuba korang tengok nie..kasut nie lagi lah unik..Kasut pun boleh jadi tumit tinggi kan..Nie untuk para athelit..oke nie.sesuai sangat untuk sukan. Tp hati2 lah pulak,takut tyme mau lari diketawakan pulak sebab pakai high heel tyme sukan..haha :D

Thx for reading,don't forget to like

MalAysia vs. IndoNesia (21/11/11)

Taniah kepada skuad Harimau Muda Malaysia yang telah berjaya mendapat pingat emas di dalam perlawanan bola sepak di Sukan SEA menentang skuad Indonesia..Kejayaan ini sekali gus telah mengharumkan nama negara Malaysia. Ini adalah antara pemain bola sepak Harimau Muda yang menentang Indonesia semalam. Yezz!! mereka semua memang yang terbaik..tak sia2 juga usaha mrka selama nie..Kejayaan Malaysia menentang Indonesia adalah hadiah yang sangat membanggakan bagi rakyat kita diMalaysia.. SEkali lagi TANIAH kpd skuad Harimau Muda Malaysia..Dan Good Luck untuk perlawanan menentang LA esok..:-)
Khairul Fahmi Che Mat (Apex) adalah menjadi pemain harapan untuk negara kita..kerana telah berjaya menjalankan tanggungjawab sebagai penjaga gol..Atas kejayaan Apex untuk menangkap bola drpd penyerang,menyebabkan pasukan Malaysia berjaya hingga ke hari ini..Khairul Fahmi is the Best..huh~gara2 pasukan Malaysia main bola,sya rasa dah deman bola..haha.. MalaySia Is The BESt...COngRatulation MALAYSIA..WE Are 1 MAlaysia..:)

Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 13 November 2011

MiSs My bLog.

Huh!! Lama nye sya x tulis blog nie..lama juga x berkunjung kat blog sendiri ,,haha..tu lah sebab nye terlalu bzy katakan ..x sempat nak buka blog. Selain itu juga banyak juga story yang lama sya x shre.Emm..dan banyak juga yg tak dapat diceritakan sangat.Oh ya sya juga nak crta kan aktiviti yang sya lakukan hari nie.. Pg tadi sya dgn geng sya pergi Stadium Mini Bintulu sebab ada sukan. Sya datang juga lah walaupun x de ambil bahagian.haha . just for fun je..Dah lah panas,tp memang risiko juga lah kan..haha. Stu lagi tba2 je td kna serang dgn gastrik..aduhh ..memang mau pengsan rsanye.. Orang lain yang ambil acara ,sya pula yang mau pengsan. Nasb baik bolh di kwal..Kalau tdak memang habis lah kat sana. Tu lah sebab nye malas mau makan..haha. OKe lAH..Tu je crta yang sya nak shre dgn kmu org.. HVE A NICE daY.. :)


Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 8 November 2011

Magis Cinta



Hari nie sya mau kongsi dgn kOrang tentang magis cinta. Sya terbca artikel ini kat majalah Remaja..So,sya mau share sedikitlah..


  1. Cinta mampu mengubah hidup seseorang dgn sekelip mata,antaranya mampu membuat seseorang yang kaya menjadi miskin dan yang miskin menjadi kaya.
  2. Hanya dgn cinta seseorang yg tidak pernah senyum,pemarah dan panas baranboleh mengukirkan senyuman setiap saat..
  3. Cinta boleh menjadikan satu saat itu bgtu membahagiakan tetapi cinta juga boleh menjadikan satu saat itu menyakitkan.
  4. Apabila bercerita tentang cinta,tiada sesiapa pun yang dapat menjelaskan bagaimana rasanya sebuah cinta.
  5. Kuatnya cinta adakala boleh meruntuhkan gunung yang gah,bukit yang tinggi dan laut yang luas
  6. Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bg pasangan. Kekasih terbaik adalah sahabat yang hebat.
  7. Saat mencintai seseorang jangan berharap si dia akan mencintai kmu seperti mana kamu mencintai dia.Ini kerana salah seorang daripada kmu pasti akn memberikan yang lebih dan seorang lagi kurang
  8. Sebuah cinta sejati mampu mendengarkan apa yang tidak dikatakan dan mengerti apa yg tidak dijelaskan. Ini kerana cinta tidak datang dari mulut dan lidah ataupun pemikiran seseorang...tetapi cinta lahir dari hati yang paling dalam..
Begitulah kisah sebuah Cinta..Sangat ajaibkan?? So,jgn tnya pasangan anda seberapa besar nmanya cinta..tapi bercintalah dengan hati yang tulus dan ikhlas xD
Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 6 November 2011

BloGger

Haloo,nie mau kongsi story pasal blog orang lain..Banyak blog org yang telah sya tgk..smua blog mereka orang cantik2 cute lagi. Jealous lah juga tgk blog dia orang..sebab memang the best lah. Kalau dibandingkan dgn blog sya x de apa2 nye blog sya nie..Boleh dikatakan jauh ketinggalan. Btw, sya fhm lar juga sebab sya kan blogger bru ..so sya sedar lar juga..hehe.
Tp sya banyak juga lar tgk blog org lain yang cantik2 terutamanya blog Tracy dan Faneshia..memang cantik lar katakan. Mesti meraka orang nie keatifkan?? YEA2..nantilah sya cuba hiaskan lagi blog nie..kalau de bnyk idea.Sebab sya kan bru dalm dunia blog nie..so banyak lagi benda yang sya tak tau.. tp blog mereka dua memang tetap menjadi inspirasi sya..:D..
Bye..

Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 5 November 2011

Perjalanan Miri- Bintulu..Bintulu - Miri..

Ehmm..penat btul lar sya hari nie..Bukan nye apa,sebab semalam sya pergi Miri dgn family..
Boleh dikatakan tiada masa untuk berehat apabila tiba diMiri..tp tak lama sje..hari ini sya dah balik lagi..
Tak de lar sya jalan2 kat Miri..kmi terpaksa balik2 cepat sebab ddy sya kerja..Td kmi sekeluarga hanya
sempat pergi parkson je utk bli barang..Boring juga lah,sebab barang2 kat ctu bukan nye murah sangat.
Kalau x de duit lebih baik jangan pergi,buat malu je...hehe. Soe kalau ada terasa yer..hehe. Lebih kurang
lar dgn sya..haha :D
Oklah sya ceritakan mcm mna perjalana sya pergi Miri semalam..kmi bertolak dari Bintulu kira2 pkul 4 p.m
dan tiba kat Miri pkul 8 p.m..huh,mcm jauh jer kan?? Sya pun pelik juga, sebab perjalanan ke Miri x sampai..
Nak katakan ddy sya drive slow x lar juga..Sma juga tyme balik ke Bintulu..Jauh btul rsa nye..
Hisshh..tapi perjalan kali ini memang memenatkan..bukan nye apa, sampai kat Miri waktu malam. Lepas tuu
pagi pulak pergi jalan2..dan petang balik g Btu..huh..memang memenatkan. Nak tak nak pun terpaksa juga
balik,walaupun hati berat meninggalkan miri dalam waktu yang singkat.. To my frens..soe lar geng x dpt beli
ole2 dari miri utk korang..sebab sya tergesa2..hehe. Peace oke !! xD

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 3 November 2011

My Happy DAys..

Hari nie adalah hari sya yang paling happy..haha. Bukan nye ape, sebab esok tak pergi sekolah..
Oklah juga,at least dapat juga rehat. Dan maybe esok sya pergi  ..tu lagi lar baik.
Sambil2 jalan, dapat juga tenangkan diri..btulkan?? Selain itu dapat juga pengalaman.
Saya harap saya dapat jalan2 lar..tgk Miri katakan..Ini adalah yg ketiga kali sya pergi Miri.
Dulu tak pernahlah jalan2 lama2..just tengok Mall jer..boring tau..sekali sekala nak juga pergi muzium ke..
kat sana..Then benda yang paling sya suka kalau melancong ialah ..pergi pantai..hahaa
sebab tu favourite place sya..aduhh,best btul kalau dapat pergi pantai kan??haha. Oklah, sya rasa tu jak story sya.. BYE..:)

Thx for reading,don't forget to like