Friday, 27 January 2012

About My Belog

Oke2..juz trus jx pasal blog sya..Emm, nie sya nk bg tau yer..Mybe korang tercari2 kat mna Cbox sya kan..xtau ke..huh,Kasihan nyer korang tercari2..aha.Cuba korang tgk kat sebelah kanan tuu..ada nmpak ank patung ker.., alah yg kwn PooH tuu..yg kaler pink..Haha. JUz klik kat sna, ada Cbox sya.. Emm, satu lg. .Kalau dh follow tu, jgn lupa tinggalkan psanan ka Cbox sya ,oke. Snang sya follow back..

Slain itu, kalau dh baca mna2 entry sya ke.. Jgn lupa klik "like" or tinggalkan komen yer..ehehe. Emm, I think dat all kan..ehhe..Truskan follow sya..aha

shy Pigletshy Pigletshy Piglet

Thx for reading,don't forget to like

FemmeLane Collection

Hye guys, hari nie sya mau shre ckit pasal FemmeLane Collection nie. Ok, FemmeLane Collection nie sbnar nya lbh utk ladies2 yg brada di luar sna.. To all Ladies, jgn lupa serbu pages nie yer https://www.facebook.com/FemmeLaneCollection..Sya xnk cta pnjang2 juz pergi kat page tu jer ,oke..eheh

Kat cni mcm2 dress yg korang dpt cari..tp buat msa nie blum lagi..So jgn lupa tgk ..:D
Antaranya ialah 

Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 24 January 2012

PeRfect Two lorh...

CuIt..CuiT..cuiT..Sya datang utk menconteng lg nie...ahah..Sediakan pemadam yer, tkut tersalah conteng pulak..ahah :p Hri nie sya nk share ngan korang lagu yg mejdi kegilaan sya skrg..eheh. Nk tau lgu apa..Cni2 sya bgtau..ahah "Perfect Two by Auburn"..Skrg sya dh gila habiz dgn lgu nie..Huh, so cute larh..Kalau x cya pergi search sendri kt Youtube yer..ahah.

Selain tu jugak, sya nk share satu vdeo dgn korang..Vdeo ni bez sngt..Emm, Perfect Two cover version..
Weii, sya hrp korang dh tgk video nie..Rugi lorh kalau x tgk..Biar sya jujur lah..huh, sebnarnya kan sya btul2 jtuh cinta dgn cara dia main gitar nie..Huh, timbul rsa jealous nie..ahah. Mana x, pandai btul dia petik gitar tuu, tmbh juga dgn bunyi nya skli..Huh cair habis..ahah. Bertuah btul jd org mcm dia..mahir dlm menggunakan alat music..I'm so jealous..ahah. .Kalau korang nk tau lbh lanjut tentang dia,juz like page nie https://www.facebook.com/pages/Ralph-Jay-Triumfo..

Oke. .that all..bye :D

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 23 January 2012

Saat Mataku diButakan oleh Cinta Palsu

Hye korang..weii,sya dtg nie mau conteng lagi..ahah. At a same day lagi tuu..ahaha..Oke , hari nie sya mau shre ngan korang story2 sya dulu..ooo~ahaha.. About what ?? ahah.. Baca jer lah yer..eheh.Sya sebnarnya mau shre crta pasal kehdupan sya first2 sya ada perasaan cinta..ahah :p "cinta monyet".. Kjdian nie 2 thn dh berlalu. Sya pernah fall in luv wf someone..huhu, entah lah nape sya suka sngt dgn dia tyme tu..ehe

Nak kata dia baik x juga baik ..bueekk..biasa2 jer tu..ahah. Biasa lah dh nma nyer fall in love smua nye indah..Pada suatu hari ntah lah apa mimpi sya,apa juga mimpi dia..tba2 sja dia msj sya,..aha. Sya pa lagi hapy lah..ahah..Huh, terharu sngt waktu dia caring kat sya..aha..Tnpa diduga,suatu hari dia forward msj ngan sya kalau dia nk jd couple sya..aha.. Sya pa lagi..mula lah rsa berdebar2 , nk trima or tak. Kalau x, sya suka dia,klau trima lain crta lah pulak..Haha. So, sya minta waktu kat dia..Waktu berlalu, hari pun berlalu..Bulan apa lagi ..berlalu lah juga..Tgk2 dh 3 bln, sya blum juga bg jwpan kat dia..haha PADAN MUKA KAU !!

Tba2 suatu kjadian yg memang tdak sya ingini..Dia tba2 cemburu tanpa sebab,marah..huh. buekk. ADA KU KISAH..hUH, x sangka juga sya dia buat sya cm tu..Dia kutuk lagi sya..huhu :'(.. Sakit btul hati masa tu..tmbh dgn kecewa..arghh..Sya rsa mybe nie dia dh rancangkan dri awal lgi S**L punya laky..ehe. So, dari ctu terserlah lah sifat sebnar dia..Dan lma kelamaan akhirnya sya pun tersedar tentang keburukan dia..Syukur lah ..Tuhan menyedarkan sya..eheh.. Bermula dri ctu heboh stu klas yg dia kta kmi dua dh 'break'..Weii,break apa ke benda, couple pun x pernah..Prasan btul lah..ahah.

So,the ending of story about me n him..Smua crta psal dia dh sya bkar..ahah.Smua wajah dia telah sya lempar kat Laut China Selatan..ahah. Lega sudah..Then, bermula lah kisah bru sya dgn crta yg hapy ..Sambil mengingati kisah sya dgn dia smbil ktwa tnpa tangisan..ahah. Mybe dulu sngt susah trima hakikat tp skrg sya dh hapy lorh..Don't u ever look at me again !! There is no chance for u anymore.. 
# Dari kisah nie, bnyk pengajaran yg sya dpt..sebaik baik nya skrg sya cuba mengelakkan dri drpd mnrima perktaan 'do u want to be my couple' dr org yg sya suka..bcoz it too hurt.. :( 

Bukan nye suka2 x nak trima korang..ehhe. Terlbih sudah..aha.. OKe lah , tu jer untuk hri nie..Lain kali story lagi..ahah. 


Thx for reading,don't forget to like

Welcome Back..

Huhu,lma sudah x menconteng blog nie...ehhe..Maklum lah cuti katakan..x da masa nk updte entry bru..tp skrg sya dtg balik..LoL..ahaha..Sbelum sya crta panjang lebar kat cni , sya nk mengucapkan Hapy Chiniese New Year kpd smua kwn2 yg berbangsa cina ..eheh.. Jgn lupa shre angpau erk...ahha.Mcm mna smbutan tahun bru cina korang bez x..ehe..Confrm lah bez sbb dpt main mercun..ahah..EEEeer, crta pasal mercun sya tkut main...huh,seram btul lah..Tp kalau tgk dr jauh oke juga lah..ahaha..Cuma sya x suka bunyi mercun tu lah..kuat sngt..Boleh menybbkan sakit jantung..ahaha..Mengada2 pula..ehhhe. Tp btul lah, ada bunyi mcm org nk berprang jer..Huh,mlm td pun x dpt tdo..mercun kuat btul lah bunyi nyer..ahha..

Oke lah korang, x da story g..sngja jer mau conteng blog nie ckit..tkut sunyi pulak blog sya nie..Silap2 hari buln dia lari pulak..ahah..oke lah..Bubye :p

Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 14 January 2012

Doktor Cinta

Hehe..korang jgn ktwa pulak tgk tjuk entry sya tu..Bukan nya apa..hri nie bnyk btul kwn2 sya shre ngan sya mslh cinta dia orang..haha..Sya pa lagi, mesti lah jd pendengar setia..dan membri nasihat..haha. Apa mcm?? kan "Doktor Cinta nma nyer tu.haha.Mcm2 crta dia org..ishh3,mcm sya juga ikut skli..haha..Btw,juz be cool lah fwens,jgn terlalu tension dgn cinta...Tp kalau di fikir2 pandai juga sya advice org kan..Tp kat blkang dri sendri yg merana..haha..Juz apa yg ptut sya tolong lah..lebih dari tuu, sya x dpt buat apa2 sbb bukan nye sya pernah bercouple pun..Klau fall in luv ngan someone tuu pernah lah tp lyn dri jer..haha. Oke lah tat all about today..Bye

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 9 January 2012

Gonna miss...

Miss..miss..miss...miss...Smua sya rindu nie..Especially , blog sya nie..Rndu btul kalau x diupdate walaupun shari..haaha..Bnyk story mau crta..tp tyme da mood mau mnaip, x da juga story nak di crta kan..haishh,apalah sya nie..eheh. Ini pun sya curi2 buka internet..eheh.Nak pecah rekod konon tak buka internet smpai seminggu..haha..Shari pun x smpai..hahah. Tp sya akan cuba juga..Kan SPM thn nie..mesti lah berkorban sedikit..Bak kata pepatah 'bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian'..Eh,buat esei BM pulak..haha.
Hah, slain tu jugak..sya rndu dgn kwn2 sya..Bukan nye apa,x sma klas skrg..Lg pun blok kelas sya skrg kat blok lma dulu..So,bnyk kenangan sya dgn kwn2 yg lain..X lupa jugak dgn seorang lelaki not bf lah, juz admire person jer..eheh.Dulu dia slalu jx berdiri dpan koridor kat dpan klas..skrg dia dh x da,dia dh pindah kat school lain..huh, x dpt nak tgk muka cute dia bla senyum..eheh. I miss his smile so cute..n a songs of David archualetta always remind me about him..hah,so cute..eheh. Terlebh sudah..haha
..emmm..tu sje utk hari nie..btw, utk smua kwn2 sya , I miss u guys n I hope u guys also miss me..eheh. perasan lebih Oke larh..got to go now..Bye

Thx for reading,don't forget to like

Friday, 6 January 2012

From love To musIc


Hye guys, hari nie sya mau crta ngan korang dari kisah cinta hingga lah bolh menjadi sebuah lagu ..hahha. Cinta..korang tau x apa maksud nye?? hhaha..Lebih baik cmpan dlm hati jer, kerana kta smua mempunyai pandangan yg berbeza tentang cinta. Kalau pasal cinta nie, sya belum cukup matang..tp sya hanya ingin kongsikan bersma kisah2 cinta org lain..eheh. EHmmm, cinta bermula dgn keadaan yg sangat indah n manis "sweet" katakan.. Semua nya sempurna bg  dri seseorang yg kta cintai..Bermula lah rsa rindu dgn pasangan masing2, always call bertanyakan khabar, sms 24 jam..dan smpai termimpi2 pun ada..haha..Soe yer,bukan nyer menyindir tetapi nie memang hakikatnya dan ini juga normal kan..So, dari ctu bermula lah lagu cinta..haha. Mula lah lyn lagu jiwang..haha. Kdg2 cinta juga bolh membuat seseorang yg benci dgn music mjdi suka..haha..Lama kelamaan,kdg2 rsa cinta tu akan pudar,mula lah pasangan masing2 rsa cemburu..Yang dulu x seindah sekarang. Mula lah bergaduh,mengutuk psangan sendri,pdahal dulu bukan main memuji..Dan kemudian 'BREAK'..OMg,so syg...Knapa lah manusia x menghargai kehadiran pasangan nya,x menghormati..ADuhhaii..Klau sya di takdirkan utk mempunyai seorang pasangan,sya akan berusaha untuk menghargai nya tp apakan dya sya hanya seorang manusia biasa dan kadang2 apa yg kta inginkan x seindah yg dibygkan .. Itu lah yg dinmakan cobaan..Bgtu juga dgn kta smua..Oleh itu, rmai yg menasihati spy menjga psngan sendiri,menghargai dia,caring about him/her..tp kdg2 kta x memperdulikan smua itu kerana terlalu leka stelah memiliki apa yg kta ingin kan..Memang sya akui bhwa situasi ini pernah terjd kpd sya sehingga lah sya menyesal hingga lah ke hari ini..Dan sya juga telah merasakan bgaimana rsa nya apabla x dipedulikan..Itu sngt sakit..Dan skrg sya sedang cuba untuk menerima kenyataan nya..Sya buat2 x peduli bukan nye apa,sebab sya ada alasan tersendri..Okey,sebelum sya berhenti kat cni, sya mau shre dgn kmu org lagu nie..
Emm,mau crta ckit psal lagu nie..Ni mmerupakan lagu Iban yg dinyanyikan oleh Melissa Francis iaitu artis wanita iban yg sngt sy minati..Kat dlm vdeo nie merupakan gabungan lagu2 dari album 'Beserara Enggau Ai Mata'. Vdeo ini menceritakan tentang kisah2 hdup pasanga bermula dr atas hingga lah di penghujung jalan nya..Kisah pertmuan dan perpisahan..hihi..Sya bru jer tgk vdeo nie petang td,sbb tu lah sya mau shre ngan korang..ehhe..Okeylah,dat all for today..Jgn lupa dngar lgu nie..Layan jer..eheh

Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 3 January 2012

Back to School Again..

Hye korang..haha..cpa pergi sekolah esox..??haha.Kalau korang nak tau esox sesi persekolahan akan bermula utk thun 2012..aduhaaii..Sya rsa blum sedia lagi mau pergi skolah..Tp walau apa pun sya tetap harus pergi sekolah..btul tak??eheh..Doakan sya ,oke..Smoga sya dpt buat yang terbaik utk thun nie..Seblum tu juga,td mama sya ada bg warning..eheh.Nak tau apa yg dia ckp "Lepas sesi persekolahan bermula, x pyh lagi buka internet "..TOOiiiiGGG!! Haha..Kna smesh..Nie report card punya pasal..haha..Salah siapa?? Salah aku juga..eheh..Tp sya x ambil hati dgn apa yg mama sya ckp, sebab sya sedar yg mak sya ingin yg terbaik utk sya..THx Mum..I luv U..<3..
Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 1 January 2012

New Year , New Life

Hye,korang..cm mna dgn smbutan tahun baru korang? Meriah tak? Cpa yg main bunga api? Haha..Bnyk tnya lah pulak..eheh.Sebelum tu,sya mau mengucapkan Selamat Tahun Baru kat korang..soe kalau lewat wish,sbb tahun baru mesti lah bzy ckit dgn family..eheh.Okey lah,kalau org lain sibuk2 nak update entry psal tahun baru,sya apa lagi mesti lar mau sibuk juga..ehhe.Sebab bg seorang blogger moment nie lah yg terpenting buat mrka..untuk sharing ngan korang, Btul tak? I hpe soo yer..Malam td 2011 sudah pun melabuhkan tirai nya dan kta smua lah saksi nyer..Walaupun bnyk kenangan manis dan pahit kta sepatutnya myimpan kenangan tersebut dan bukan nya utk disesali..Bg yg bnyk kenangan pahit tu..lupakan sja lah dan kalau bolh saling memaafkan larh,katakan..eheh..
Tahun 2011 sudah pun berakhir dan sekarang kta pula mengalu alukan kemunculan tahun baru 2012..Okey,mybe bnyk drpd korang yg menanam azam utk tahun nie..apa2 pun sya harap azam korang tercapai yer..Bagi sya ,tahun nie adalah tahun terpenting utk sya kerana sya akan menduduki peperiksaan SPM..Bunyi nya sngat menyeramkan..eheh.Dan juga sya menanm azam untuk m'dpt 5A dlm SPm thun nie..Sya tak mau pulak tanam azam nak dpt 9A tkut kecwa nanti..tp walau apa pun..sya akan tetap berjuang..Dan ini lah janji sya pd dri sya,sblum menjanjikan kpd fmily sya..Doa2 kan lah sya yer..Amen.Untuk diri sya,sya ada advice ckit 'no love,no byfren,no dating,juz studying',,haha. It so funny..xD
For the last tyme,juz want to say hapy new year,wish u all luck n may god bless ur nw year..:D Let we say "WeLcOme tO 2012"
Bye guys..that all about toDay..;D

Thx for reading,don't forget to like