Friday, 6 January 2012

From love To musIc


Hye guys, hari nie sya mau crta ngan korang dari kisah cinta hingga lah bolh menjadi sebuah lagu ..hahha. Cinta..korang tau x apa maksud nye?? hhaha..Lebih baik cmpan dlm hati jer, kerana kta smua mempunyai pandangan yg berbeza tentang cinta. Kalau pasal cinta nie, sya belum cukup matang..tp sya hanya ingin kongsikan bersma kisah2 cinta org lain..eheh. EHmmm, cinta bermula dgn keadaan yg sangat indah n manis "sweet" katakan.. Semua nya sempurna bg  dri seseorang yg kta cintai..Bermula lah rsa rindu dgn pasangan masing2, always call bertanyakan khabar, sms 24 jam..dan smpai termimpi2 pun ada..haha..Soe yer,bukan nyer menyindir tetapi nie memang hakikatnya dan ini juga normal kan..So, dari ctu bermula lah lagu cinta..haha. Mula lah lyn lagu jiwang..haha. Kdg2 cinta juga bolh membuat seseorang yg benci dgn music mjdi suka..haha..Lama kelamaan,kdg2 rsa cinta tu akan pudar,mula lah pasangan masing2 rsa cemburu..Yang dulu x seindah sekarang. Mula lah bergaduh,mengutuk psangan sendri,pdahal dulu bukan main memuji..Dan kemudian 'BREAK'..OMg,so syg...Knapa lah manusia x menghargai kehadiran pasangan nya,x menghormati..ADuhhaii..Klau sya di takdirkan utk mempunyai seorang pasangan,sya akan berusaha untuk menghargai nya tp apakan dya sya hanya seorang manusia biasa dan kadang2 apa yg kta inginkan x seindah yg dibygkan .. Itu lah yg dinmakan cobaan..Bgtu juga dgn kta smua..Oleh itu, rmai yg menasihati spy menjga psngan sendiri,menghargai dia,caring about him/her..tp kdg2 kta x memperdulikan smua itu kerana terlalu leka stelah memiliki apa yg kta ingin kan..Memang sya akui bhwa situasi ini pernah terjd kpd sya sehingga lah sya menyesal hingga lah ke hari ini..Dan sya juga telah merasakan bgaimana rsa nya apabla x dipedulikan..Itu sngt sakit..Dan skrg sya sedang cuba untuk menerima kenyataan nya..Sya buat2 x peduli bukan nye apa,sebab sya ada alasan tersendri..Okey,sebelum sya berhenti kat cni, sya mau shre dgn kmu org lagu nie..
Emm,mau crta ckit psal lagu nie..Ni mmerupakan lagu Iban yg dinyanyikan oleh Melissa Francis iaitu artis wanita iban yg sngt sy minati..Kat dlm vdeo nie merupakan gabungan lagu2 dari album 'Beserara Enggau Ai Mata'. Vdeo ini menceritakan tentang kisah2 hdup pasanga bermula dr atas hingga lah di penghujung jalan nya..Kisah pertmuan dan perpisahan..hihi..Sya bru jer tgk vdeo nie petang td,sbb tu lah sya mau shre ngan korang..ehhe..Okeylah,dat all for today..Jgn lupa dngar lgu nie..Layan jer..eheh

Thx for reading,don't forget to like

No comments:

Post a Comment