Friday, 30 December 2011

My Lucky Star

Hye...korang tau x apa yg kat gmbr tuu??haha..tu lah bintang..eheh. BUkan nye bintang yg kat langit tu yer,korang jgn salah fhm pulak..nie bintang buatan sendiri..haha..Apa macam cantik x??eheh. Tak sangka pulak sya dpt buat..sya ingat susah rupe nyer senang jer..ehee. Ni lah aktiviti yg sya buat semalam sampai lah hri nie dan keputusan nyer sya dpt buat semua..haha.Sya buat dlm msa dua hari jer tau..Sikit sebnyk dpt juga buang boring sambil2 melepaskan stress..It colourful..so beautiful and I luv it..eheh



Nah, nie die gmbr dari jarak dkat..ehe.OKey juga kan x lah teruk sngat..haha..Sambil2 buat sempat juga buat hajat..haha. Apalah sya nie,mcm budak2 lah pulak..hehe..tp sya x tulis kat dlm kertas tuu,juz wish kat hati jer larh..eheh. X de lah, sya buat hajat tu main2 jer,sje2 for fun katakan..dpt juga hilang kan boring..ehehe XD.Emm,okey lah guys that all for today..Nanti kalau ada crta mnarik sya shre lagi..OKeY guys,BYe2..May God Bless U All n take care :D

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 29 December 2011

"AKU" Cengeng ??

Hye guys.. mau crta nie psal keCengengan aku nie..semakin menjadi2 lah..Cengeng a.k.a suka menangis..hehe..Entahlah napa lah aku nie,asyik ,mau jatuh jak air mata kalau lagi dlm emosi..Kalau korang mau tau,x kira dlm keadaan apa skli pun pasti air mata jatuh..ada juga air mta aku x sempat jatuh..sebab aku thn jer 'cover line' katakan..haha.KOrang jgn salah fhm pula ngan sya,ok..Sya nie bukan jenis org yg suka nangis sebarangan..sya akan menangis kalau sesuatu yg terjadi itu sgnt menyentuh perasaan sya. Memang rmai org yg sangka sya nie lemah,tp sya tau siapa diri sya..Hanya dgn menangis lah sya dpt meluahkan segala2 nya yg terpndam dlm hati sya nie..Waktu sya sendirian,memang susah jugak mau cari kwn mau shre..eheh.Sebab tu lah kalau mslh tuu berat sngat kat sya conform sya nangis dulu,biar lega..Kalau sya nangis tolong jgn tnya sya ,ok..Sebab soalan korang sik kna layan punya..haha.Tp kalau org yg x fhm kita tuu confrm dia org kata 'cengeng'..btw,it okay lah,watever..itu smua x penting sebab itu ,menunjukkan kita ada "feeling'..eheh.Lebih2 pulak sya nie.Terbaru nie ,huh~ bnyk btul mslah..lebih2 lg nie mslh berkaitan dgn family..Kalau terkenang jer pasti air mata jatuh. Tp sya sedang control emosi sekarang..It about future..x tau lah cm mna nak crta..kalau bgtau pulak private btul,sebab nie mslh family..Biar lah apa yg berlaku ..kerana smua nya bergantung kpd Tuhan..hnya dia sja yg mendengar setiap doa kta..Btw,sya dh rsa lega skrg kerana dpt shre dgn korang story sya..sebab sya lagi sedih nie,gara2 mslh fmily nie..x brpa berat tp ini berkaitan dgn maruah,pekerjaan n so on..dan sgt menyentuh hati sya..Dan pekara spt ini sya x sptutnya tau sebab sya x kan tenang dgn apa yg terjd. Tp mungkin sudah tba msa nya,dan sya harus trima..Thx guys sebab sudi baca entry sya nie..That all for today.Emm, I want to wish a happy new year to all of u..I think it not too early becoz there are 2 days left bfore 2012..ehe..Bye guys. :)

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 26 December 2011

New yEar is ComiNg SooN..(2012)

Hye guys..korang apa khbr hari nie??Hope u guys sihat2 jer yer cm sya..ehehe.Oh ya,sya lama x update blog nie sebab hari tu sya bzy sebab sibuk dgn persiapan untuk menyambut Hari Krismas..Emm..okey,hari krismas adalah hari yang lama dh sya nantikan..tp hari tersebut sudah pun berlalu dan bnyk kenangan yg sya lalui..Huh~tgk lah sedar x sedar dah mau dekat tahun baru..Dan sekarang masa nya adalah sambutan tahun baru..Sya btul2 x percaya,tinggal beberapa hari lagi untuk melangkah ke tahun 2012..OMG..Bnyk pengalaman yang sya lalui pada tahun ini..Sya juga mendapat pengalaman yang baru,belajar menjadi lebih dewasa dan lebih2 lagi mendapat pelbagai ilmu pengetahuan..Tak sangka juga sya dh semakin dewasa pulak,mcm baru semalam pergi ke tadika..Siapa yg sangka,baru sekarang sya tersedar bertapa cepatnya hari berlalu..Tahun depan merupakan tahun yang sangat mencabar untuk sya kerana tahun depan sya akan menduduki peperiksaan SPM..peperiksaan yang sangat penting dan bermakna sebelum melangkah ke University..Huhu~memang takut rsanya kerana lebih dewasa,lebih banyak lah cabaran yang akan ditempuh..BeTul tak??eheh..Selain itu,sya bersyukur sangat kerana sepanjang sya berada di sekolah menengah sya tidak pernah mempunyai boyfren walaupun sekali..haha..Agak nyer sya sudah pecah record kot..haha.Btw,sikit sebanyak tidak juga menganggu proses pembelajaran sya.Juz mak terangkan jer ..bukan nye x da gerek x da perasaan kan? Memang ada perasaan juga kat someone but sometimes..eheh..tp memang x da nasb kan ,nak buat cm mna..Tp sya percaya dgn Tuhan,kerana dia lah yg menentukan s'gala2nya..Dia juga tahu mna yg baik dan mana yang buruk bagi umatnya..Kerana bagi sya buat msa nie..couple memang x brpa penting..Tapi bagi yg dh suka sma suka tuu x dpt nak buat apa2,asalkan pandai jaga diri dan jgn sampai menganggu pelajaran yer..eheh

Eh,cuba korang tgk gambar budak nie..hah~mcm nie lah situasi sya tahun dpan..Kna study hard u..Ni buat tension jer kalau keadaan mcm nie..hehe.Memang stress habis lah..tp sya harap sya dapat buat yang terbaik untuk tahun dpan..prinsip sya ialah no internet,no facebook,no television juz eat and study..haha.Korang rsa dpt ka sya buat cm tuu?? Jwpan sya adalah TIDAK..mna bolh cm tuu kan,mesti lah pandai bagikan msa..Supaya tidak stress..ehehe. GOOD IDEA from ME..XD

Nah..cuba tgk nie..study cm nie bru best..Relax,Enjoy..kan..Bukan maksud sya dgn gerk korang..tp cara mereka nie study..Inilah dikatakan Study smart..eheh..

Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 20 December 2011

13 May 2010

Hye guys ..huh,lma jugak sya tak update blog nie..hehe.bukannya apa sebab asyik mau buat kerja lain jer..Hah,x sempat lah nak update blog nie..Sebab sya sllu jer tdo lwat..tp skrg nie sya tgh practice tdo awal sebab 1 minggu lagi mau sekolah <back to school> for 2012..eh,cepat nyer tahun berlalu..dah tua sya..haha..Bukan nye takut tua lah,cuma x caya jer..hehe :],bermula larh cabaran bru..EEmm,okey lah sya mau shre story dgn kmu org pasal kejadian yg berlaku kepada sya pada 13 may tahun lepas..Masa tuu sya terlibat dalam kemalangan jalan raya dalam perjalanan ke sekolah untuk sesi petang..Sebelum tuu juga pada 12 may merupakan bufday sya..tak tau lah sial btul larh nasib sya tyme tu..Kalau korang nak tau msa bufday sya tuu..sya tba2 terjatuh dari tangga sekolah,aduhh..sakit juga tp nasb baik tak ape2..memang bnyk larh kejadian pelik yg sya alami masa tuu..yg paling sya x sangka ialah sya jatuh dari tangga..Adduuhh..Selepas tuu,keesokan hari nye,sya pergi ke sekolah dgn menaiki van sekolah yg biasa sya naik lah..Aduh punya lah sial,tba2 terjadi satu kemalangan..OMG,sya btul2 x percaya apa yg sedang berlaku..MemANG nasb sya x brpa baik dua hari tuu..Waktu kemalangan itu berlaku,sya tak tau apa2,mcm sedang bermimpi..tba2 sya terdengar org menjerit minta tolong..tau2 kemalangan..Sya hampir pengsan tyme tuu,nasb baik adk sya kejutkan sya..Tyme tuu tba2 jx air mata sya terkeluar,sya teringatkan kejadian yg belaku 10 tahun yg lalu,yang menimpa kami sekeluarga..Memang sangat2 sakit,sedih..membuatkan sya trauma..hhuh..Nasb baik x da apa2 yg serius berlaku..cuma driver van sya mengalami kecederaan..Semenjak kemalangan itu berlaku hampir 2hari sya x pergi sekolah sbb smua bdn sya masih sakit lgpun masih syokkk...Mak sya x bnarkan sya pergi sekolah..tambahan pula,selepas kejadian itu,sya jadi takut tiap kali naik kereta,mash terbwa2 dgn kejdian tuu..tp lama2, sya cuba kawal ketakutan sya ...skrg dah okey sudah.Syukur kepda Tuhan,sbb dia dh selamatkan nyawa sya untuk yang ke dua kali nya..Kalau korang nak tau,tu lah reality kehidupan sya,pnuh dgn kejutan,cabaran yg x disangka2 yg akan berlaku bla2 msa sje..;)
   

Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 11 December 2011

Bad Day

Hye ..hri nie sya mau shre ckit crta sya dgn korang yer..Hari nie adalah hari yang paling teruk bagi sya,bukan itu shj tp mengeramkan btul larh..memang buat sya betul2 panas(marah)..huh~ Nasib baik sya dapat bersabar kalau x,meletus lah gunung berapi dari sya..Nak tau x apa sebabnya sya sakit betul hati hari nie?? EHM ..x mau tau pun x pa..sya mau juga crta kat cni...hehe..Okey lah crta nye bermula drpd awal pagi td ..setelah sya bangun tdo..Entahlah apa sebab nya smpai hampir satu hari nie sya asyik nak marah2..First sekali sebab td..aduh..susah mau cakap..setiap hari boleh dikatakan sya jer lah yg macam orang gaji kat rmh sendiri..hisshhh~ benci betul..Dahlah x da org yang tolong sya.. Kalau slama nie sya dpt juga bersabar,tp entah lah hari ni..Satu lagi bikin hal sma sya..adik sya tuu..mcm lah tak tau tugas sendri kat rmh..Dah brpa kali sya tegur dia,nak tau apa dia buat kat sya??dia buat bodoh lagi kat sya..eeeeeee >:( cpa x geram..Dah lah sya kna flu,kna sya juga buat kerja..x tau lagi lah tgk perangai adk sya tuu..PEMALAS btul..Dari pagi smpai mlm sya lah yg asyik menyusun brg kat rmh..Mlm td memang panas habis..ada kah patut mak sya suruh sya buat kerja kat dapur..OMG!!! apa lah yang mereka fikir kat kepala dia orang..Setiap kalau ada kerja pasti nama sya yg disebut,kadang2 sya geram juga..mereka menganggap sya nie sebagai apa?? Bukan nya sya x mau buat kerja kat rmh tuu,tp nie dh terlebih dh...Sya sangat letih hari nie,x ke mereka fhm..? Huh,apa yg sya dpt hanya bersabar lah..nak buat cm mna lagi,susah nak buat mereka fhm dgn keadaan sya..Lpas mrka org suruh buat kerja kat dapur,tba2 mak sya pulak yg marah..excuse me ok,dia bukan marah sya tp adk sya..haha,padan muka..hehe..tu lah cpa suruh malas,dh bnyk kali sya tgur tp x mau dgr sbb nak tunggu raja gunung berapi meletus..hehe.. Lega ckit rasa sya lepas tuu,mak sya dh tgur dia..mungkin ini lah hikmah disebalik kesabaran sya..Thnx God..:)..dan sekarang sya rsa ckit okey lah berbanding dgn td..
 

Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 10 December 2011

keNa SeRang dgAn seLsema..

Hye,korang apa khabar erk?? SEbenarnyakan sya rindu sangat dgn blog sya nie..tp sya kadang2 jarang juga update blog sya nie sebab terlalu bzy..emm,kalau x mlm sya update memang x dpt larh..hehe. Sebenarnya sya x brpa sihat hari nie,sya kna serang dgn selsema..huh~ Memang teruk lah kalau kna selsema..apa2 yg nak dibuat pun x dpt..hehe..Sebenarnye td sempat juga sya main hujan,tu lah sebabnya dpt selsema..Padan dgn muka sya kan..haha :D..td sya tolong mumy sya kat kebun,eh,tba2 pulak hujan turun dgn lebat,x ada ribut x ada angin sekali gus basah..lagipun x sempat nak larikan diri sebab bnyk krta lalu lalang tyme tuu..apalagi habislah basah..Saya buat apa lagi..,buat selamba jer lah..haha bak kata pepatah "alang2 mandi biar basahkan" haha. Hui..nasib baik phone sya x kna air td..kalau tidak habis lah..x dpt nak call/msj..hehe..Okey lah korang tu jx mau sya shre hari nie,lagi pun dh mau tdo dh nie..Nanti sya shre story dgn korang lagi..okey..Take care guys..:-)

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 8 December 2011

Life Is aBout Musics.

haloo..hari nie mau shre korang pasal music lah..Skrang nie kan bnyk btul genre music.,,Rsa2 nye kan,korang minat genre apa??haha ..Korang pikir lah sendiri,jgn pulak tanya sya..haha..Kalau sya kan,sya minat genre yang sentimental n pop mcm tuu laa..haha.Kalau terlalu rock cm tuu,tak bpa suka jugak..Emm,sya nak tanya korang pulak,btul ke x da music x da hidup.??haha.. I think the answer is "YES"..nak tau knapa?? Kalau kita hidup x da music sunyi lah..haha..Kadang2 music nie dapat menenangkan fikiran kta yg sedang bercelaru,perasaan yang sedang sedih.sebab tu lah kta harus bersyukur kerana ramai produser2 yg menerbitkan lagu2 yang menarik..haha. Korang ada impian x pasal music?? EMmmm..kalau sya kan,sya sangat suka bermain dgn alat music,bukan untuk famous lah tp untuk suka2 je..tp masalah nye sya blum ada kemahiran lagi..sebab nye apa susah btul x de org yg tolong ajarkan.Benda pertama yg sya ingin main adalah mestilah gitar sya..haha. SEbenarnya sya memang suka sangat main gitar..kadang2 jealous juga tgk org lain pandai main gitar..Rasa mau juga..hehe. Ngegeh btul sya nie..ehe:D..tp buat msa skrg sya masih blajar main gitar,blajar sendiri jer..haha. Harap2 suatu hari nanti sya berjaya juga..haha..Main gitar nie juz 4 fun jer..daripd itu juga tercipta lah sebuah music..btulkan?? Tu lah tak kira dimana pun kta berada music sentiasa akan ikut bersama..haha..tak caya ke? cuba lah perhatikan dri sendri dulu..Sah kah kalau x nyanyi 1 hari pun??haha..
so guys..enjoy ur life with ur musics..hehe :D

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 5 December 2011

Hari Yang Menyedihkan buat Khairul Fahmi Che Mat (Apex)

HAri ini merupakan hari(5/12/11) yang paling menyedihkan buat Apex dan keluarganya kerana terpaksa merelakan kepermergian adiknya Mohd Amirul Izzat Che Mat yang baru berusia 16 tahun kerana disebabkan penyakit demam denggi.Dugaan ini terlalu berat namun tetap harus diharungi juga kerana setiap yang datang pasti akan pergi juga. Begitu juga dgn nasb adik Apex.Sya juga kurang mengetahui tentang berita ini kerana sya juga bnyk mengetahui brta ini di laman facebook..Walau apa pun,sya ingin mengucapkan takziah kpd apex dan keluarga nya..dan semoga sentiasa tabah dgn dugaan yang dibrikan oleh yang maha kuasa..Dan sya berharap kepemergian adik apex tidak menganggu tumpuan nye dalam perlawanan bola sepak yang akan datang dan sya juga berharap Apex dpt menjadikan sgala cubaan dan dugaan ini sebagai semangat nya untuk terusberjuang..:).We all know that u can do it,Khairul Fahmi Che Mat!!

Thx for reading,don't forget to like

Friday, 2 December 2011

DEsign Blog :)

Tq..kpd kwn2 sya yang ada tgk2 dan baca blog sya nie.tq guys..Apa pdapat korang tentang blog sya sekarang? oke ke? I think it better right now..sebab bnyk btul perubahan yang sya lakukan walaupun x berapa menarik katakan..tp at least simple but nice..hehe. Korang perasaan x hampir keseluruhan blog sya ni pink and purple..haha.sya pun terkejut juga..tgk2 purpple n pink,weii..begtu serasi lah..kalau korang nak tau it my favourite colour..I luv it so much..HEhe :D. Selain tu juga sya dh tukar lgu2 yg ada kt scm player sya..semua yang sya terdpt kat player sya tuu smua nya my favourite songs ..ehee..Sekali lagi tq yah..sebab singgah kat blog sya walaupun simple dan x brpa menarik..kan??hehe. Ok guys that all :D

Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 1 December 2011

Back To decEmber, it chriStmas Mood..xD

 
Hey guys..I juz want to us u guys..Did u know this man..OMg..it so funny if u don't know this man..haha. It is SAnta (Santa Claus) who always said "hohoho MERRY CHRISTMAS" during Xmas..haha xD
OMg ..christmas is coming soon on 25 december..24 days more for us to celebrate it..Please invite me to ur house ,Ok??haha. Juz kidding..I hope this year ur Xmas celebration is full with happies,joyful and so on..and never forget May God Bless U all..amen..XD Okay guys,that all about today..hope u enjoys ur xmas.:P

Thx for reading,don't forget to like