Saturday, 22 December 2012

Novel Ombak Rindu



Yuhuu! hihi~ wahh,gedik nyer..YEa2, crta2 psal novel yg ku tunggu2 selama ini, akhirnya sya dapat juga..lega nyer. LAma dh saya cari tp tak jumpa2 kat area sya sini la..Akhirnya kazen sya cadangkn untuk membuat tempahan kat internet.. Sya apa lagi, tak mau tunggu lma-lama tau,trus sya order. Hm~ pasal harga nyer agak bpatutan juga la, tak la mahal sngat. Kalau ada yang belum dpt atau beli novel tu lagi boleh la tgk2 facebook nie ar ( Al-Qawwiy Rental Book ) . .Kalau tak tau tnya-tnya la, jangan malu-malu. Orang kata kalau malu sesat jalan..aha xD.

Kesimpulan yg sya dpt buat drpd novel nie ialah sngat lain drpd filem yg dilakonkn..Banyak perbezaan watak dan perjalanan crta yg sngat pnjang.. So, jangan lupa baca, oke. BYe =)

Thx for reading,don't forget to like

Monday, 17 December 2012

MeMories

HelLo!! Jumpa lg entry sya kli nie..Lma dh sya tinggal kan blog nie..Kesian nyer. Sekarang sya datang balik nak jenguk-jenguk blog nie,oke ke tak?. :)  Oke-oke, sya tak nak cerita panjang lebar lgi, sya nak trus kat point entry nie..

Memories? Hmm~ apa yang korang akan fikirkn? Yea, kalau sya tentulah knangan antara sya dan dia..Bukannya nak blagak ke apa,tp tak salahkan kalau sya kongsikan bersama. ;). Hari tu sya sdang kemas-kemaskan bku skolah sya, nak update rak buku katakn.. Bukannya apa, buku dh melambak dh kat dlm almari tu, lgi pn nxt year tak sekolah lagi dh..WiiI !. Sedang sibuk-sibuk kemas kan almari tu, tiba-tiba pla terjumpa brg-brg yg DIA kasih kat sya time dulu-dulu tu. Jadi mula la mengelamun tu..aha xD. Sambil-sambil tu smpat jga la ambil gmbr tu..ehe. 


NIe first present yg Dia bgi dulu mula-mula kmi dua couple, Ingtkan berani sngt, Rupa-rupanya Dia letak kat atas meja jer..HIHi


All the gifts tht He gave me. HUh, so many and I'm feel guilty..=/

Tak dapat nak ambil smua gmbr, jadi sya ambil smua skli la dlm satu.. ALL IN ONE katakn..Tapi yg paling sya suka ialah tedy tu la.. I call it Tedy.. "mncal2" ..aha xD


Thx for reading,don't forget to like

Thursday, 8 November 2012

Pengalaman Menduduki Peperiksaan SPM

Oh God !. .Lma pula dah tak berbloging, tgok-tgok jer style blog dh berubah. Jadi confuse pula. .ehe. Kekok pun ada jga nie. Em, tak apa la. Janji tetap dpt post entry nie.

Selamat pgi, petang dan malam kat korang yer..Kali nie sya nak buat entry psal SPM sya thun nie. Punya la tunggu SPM tba, rupa-rupa nya tba juga akhir nya. Huh, dah tba rupanya..Apa lagi? First time exam memang nervous, tapi relax je..Masih ada muka selamba nie. Tapi hari sebelum exam tu, memang sya tak ada belajar langsung, busy sngat jalan-jalan. Orang belajar kat rmh, sya pula syok kluar njoy..

First day exam utk calon SPM adalah Bhsa Melayu. Memang tkut sngat, lebh-lebh lagi wktu tu sya takut tak da idea nak buat karangan. Banyak juga cgu spot soaln yg kluar utk SPM..TETAPI malang nya, tiada satu pun yg kluar..KECEWA nyer. Cgu pn tak sangka jga, sebab itu pertma kali spot mereka org tak kna. Tp nasb la smua peperiksaan yg sya jalani minggu nie berjlan dgn lancar.

Seterusnya pula utk kertas Sejarah. Sma jga dgn BM, spot yg cgu bgi ada sestgah tak kna. Terutamanya psal Piagam Madinah. Punya la famous soaln tu, tapi tak kluar juga kat SPM. Hmm, nak buat cm mna ?..buat jer la. Yang sya perasan la, tiap kli jer exam yg buat sya nervous, confrm brg kat atas meja trutamanya slip dan IC terjtuh.. Kesian pegwas peperiksaan tu.

Sekarang nie, calon-calon SPM tgh bercuti sblum bersiap sedia utk kertas peperiksaan seterusnya. BTw, itu sja entry tuk minggu nie, Kalau ada msa, nantikn entry yg akn dtang. =)

Thx for reading,don't forget to like

Wednesday, 15 August 2012

It from him

SElamat pagi, petang dan malam kepada semua blogger yg ada di luar sna, yang sedang sibuk menyibuk membca entry terbaru sya nie. .haha,sory..=) Lma btol la dah tak update blog nie, biasa la busy dengan homework dn study sebab tak lama lagi SPM..Agak nervous pun ada..hehe

Oke la..saya tak nak cerita panjang lebar nie. Jom kita berblik kpd tajuk entry yg tdi..Sebenarnya, sya ada sesuatu yng nak bgtau..lma dh..p bru sekarang da msa nak bgtau. Jom tgk kat bwah nie ..^.^v


Apa pndapat korang? cute tak? hehe..yea, sememang bgi sya. Dia bgi nie msa tu dh dua bln kmi couple..haha. So sweet xP..kbtulan juga hari yg ke lima bulan..Waa, pandai juga sya nak update entry nie tepat pada msa nya..hehe.

Okey la korang, nie saja utk entry sya kali nie. Apa-apa pn, bergembira la mmbcanya =) dan jgn lupa klik 'like' ..Byee



Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 26 June 2012

Between You ♥ n Me

Selamat petang kpd anda semua. Tgk2, petang nie sya dah ada mode pulak nak update blog sya nie ah..ehe. Baiklah, sebelum sya kongsikn kisah hdup sya kpd anda smua jom la lyan lagu nie sambil-sambil baca entry sya nie yer..


Emm, nak mula dari mana yer? ehe. Oke lah, sya akan ceritakn permulaan yg berlaku setelah dia berjaya tackle sya..aha. Hurm, first dia dtg jumpa sya..aha, dia masih malu laa. Waktu tu dia nak pinjam nota drpd sya..haha, belum smpat sya ckp dia dh pergi..Nak buat cm mna lgi org dh malukan..ehe. Tapi waktu tu sya buat cool jer, takut dia tambah malu pulak..Sya ada nasiht kn dia spya jgn malu ngan sya. Keesokkn harinya dia mula dgn langkah berani..Waa, berani nyer!! Tapi sekarang terbalik pulak.. Sya yg jadi pemalu sbb dia dh mula nakal dh..ehe. Tp dia adalh lelaki yg baik juga.ehe. . Em, sya baru teringat . Ada satu lagi  crta. Ini masa dia ingin berjumpa ngan sya untuk membritahu satu hal yg sangat penting antara saya dan dia.. Dia beritahu sya kalau dia dgn tanpa sengja meminta nota sya tp. .ada mksud lain sbnarnya. Mula-mula sya tak kisah sngat sehinggalah dia sendiri yg brtahu.. Hehe. . Permula cinta yg sangat melucukan.. =D


Sekarang semuanya dh okey, malu can be controlled..aha. Dan sya sangat mengenali dia sewaktu musim cuti pertengahan dahulu. Sya banyak belajar mengenai dia, dan sya baru tersdar bhwa sya sngt menyayangi dia, walaupn pada mulanya saya tidak begitu mempunyai hrapan yg tinggi "( yea ..sya mengaku )". .Tapi sekarang sya sdar.. He only for me.ehe. God Bless Us =)





Thx for reading,don't forget to like

Saturday, 23 June 2012

Kesalahan Yang Harus Dibetulkan

JUz straight to the point..ehe..Gud monink,afternoon n nite to my readers n blogwalking..ehe. Waa, nampak tak tajuk tu..Em, sya buat salah ke? Tak apa la, kta tgk crta apa yang nak sya kongsi kn, bolh? Kalau korang nak tau, sya da seorang kwn baik yang dulu slalu bersama dgn sya tak kira dimana pn sya berada tp kini tak serapat dulu.. Antara sya dan dia mula renggang swaktu kmi beralih ke form 4. Tp sekarang. .I see it !! 

Akhirnya sya jumpa sahabat sejati sya semula. Firstly I want to thz to my God, He always heard my pray =). Mybe selama nie sya banyak kehilangan kwn sya especially 'dia' tp skrang dia bnyk berubah. Em. .bolh dikatakn tiada keraguan lagi dlam hdup sya.."she totally change". Kalau dulu ungkin dia terikut2 dgn perangai org lain tp sekarang dia sedar dari segala2 nya. Btw, thz to my love "he knw who I mean". .haha. Dia banyak memahami sya dan tak pernah membiarkn sya bersendirian..Walaupn dulu sya bnyk "berckp " psal dia dulu..hehe.. Tp setelah sya kenal dia, em..dia sangat memahami sya..Thz to him.ehe


Thx for reading,don't forget to like

Sunday, 3 June 2012

Filem Aku tak Bodoh

Hye..apa khabar dan selamat pagi, petang dan mlm kpd smua2 yg tengah membaca dan singgah kat blog sya nie. =) Oke, korang nampak tak tajuk entry sya tu. Agak-agak nya macam pernah dengar jer..Yup, memang pernah pun. Nie filem melayu punya buatan Malaysia..haha. Kalau korang nak tahu kn, sya baru jer tgk filem nie hari ini..Selama ni langsung tak da minat..


Kalau korang nak tahu, cerita nie banyak pengajarannya. Filem nie psal kehidupan kita pda zaman nie lar. Kalau dihayati baik-baik banyak kisah sedih yang berlaku.. Antaranya, kisah seorang ank yg diabaikn hanya kerana ibu bapa sibuk mencari harta. Kesian juga tgk nasb mereka org. Sya rasa pekara ini lah yang banyak berlaku kepada ank2 zaman ini. Kalau nak tahu ceritanya dengan lebih lanjut lgi, lyan la crta tu..eheh  =)

Thx for reading,don't forget to like

Friday, 25 May 2012

Wanna cover this song

 

Hye, I'm back..huhu. Waa, lma btol la x jnguk2 blog nie..hehe..Hari nie sya nk shre satu lagu. ehe. Korang xkn fhm punya, sbb sya jer yg fhm..aha. 


Rsa2 nya sya nak cover lgu nie la..chord guitar dh dpt...cma nk petik tu yg sush nyer..haha.. Emm, xpa la sya akn cuba yg terbaik..hehe. Jom lyn lgu nie.ehe


Thx for reading,don't forget to like

Tuesday, 15 May 2012

Tip untuk menjadi pasangan yang baik

haloo, wlcome to my blog wt my new entry..haha. Hye, selamat malam, selamat pagi dan selamat petang kpd anda..aha. Korang apa crta skrg ? Follower- follower sya ada jenguk blog nie ker? ahah.. Tnya jer, jgn marah.

Okey, hari nie admin Claud (saya la tu) nak shre2 dgn korang mcm mna nak jdi seorang pasangan a.k.a "kekasih" yg baik. Sya kongsi2 kn nie bukan utk ngegeh2 yer, cma memang ikhlas sangat nak bgtau korang. Jadi, kalau nak baca, baca jer la sebab sya dh bagi kebenaran..aha.


Antaranya ialah seperti berikut : :-D
  1. Pekara pertama yg harus dilakukan ialah saling memahami antara satu sama lain utkmemulakan suatu  hubungan yg harmoni.
  2. Sebagai seorang kekasih, hendaklah menjadi pendengar yang setia dan bukan nya main lantak dia orang jer..ehe
  3. Jgn sesekali mengongkong kehidupan mereka. Kalau mereka salah, tegur la dgn baik..Sya yakin mereka akn cair punya kerana kalau mereka benar2 salah, mereka sendiri yg akan sedar
  4. Setiap pasangan perlulah saling bertolank ansur iaitu memberi ruang bagi setiap individu utk menjalankn aktiviti mereka masing2 kerana kalau sentiasa bersama, xkan ada prasaan 'rindu' tu..ehe
  5. Dlm2 bercintan cintun tu, sesorang haruslah pandai membuat lawak supaya suasana menjadi ceria 
  6. Emm, sebelum itu..jgn lupa mantain 'cool' dengan kekasih korang yer..
 
    So far, itu saja yg boleh sya kongsi kn. .Walaupn sedikit tapi makna nya sngat banyak. So, gud luck utk korang yg ingin mencuba. Kalau yg tidak mahu itu, terima kasih kerana sudi membaca, ehe,

    # No.3 selalu sya amalkn..ehe .shhsh.. =P

    Thx for reading,don't forget to like

    Saturday, 12 May 2012

    Special Date 12/5

    Waaa, special date n day for me tday..aha. Hari nie sya celebrate hari jadi sya wt my mom..sempena hari ibu sox..Tak salah kn kalau digbungkn skli..ehe. Mula2, tak terfikir juga nak buat benda nie..Tba2 ja nk buat..ehe. Syukur la smua nya berjln dgn lancar..Thz god..u bless my day. =). Love my mom n my family..n the one I love.

    I got this for my bufday..ehe " blueberry cheese cake"..haha.. Sedapp nye..dpt mkn cheese cake..aha, jgn jlez yer..

    haha, tdi pn terlnjur bli cheese cake juga..Mcm menmbzir jer..ehe. tak pa2, bnyk org mkn nanti

    Claudenna make a wish..ahah =)..


    Thx for reading,don't forget to like

    Monday, 30 April 2012

    "Aram Begau" anjuran SK Sg.Tisang

    Hye, hari nie nk shre ngan korang pict tyme sya join majlis "aram begau" hari tu..ehe. Punya la bzy sngt tyme tu, ada juga situasi yg geram dibuatnya.. Nak stdy pn xdpt..tp apa2 pun sya sndri yg mengambil keputusan jd sya sndri lah yg sptutnya menanggung risiko nya..Btul tak? aha..

    Oke2, sblum tu. .sya nak bgtau acara apa yg sya sertai waktu tu.. pertma skli tentu la sya join tarian. Tgk muka nie, ratu tari btol (tradisional) ..aha. Kat mna2 pn sllu ja da event tuk buat show, syukur lah..ehe


    ahah, nie la ahli kumpulan sya yg ikut tarian poco2..raget btol, klau xda mrka confirm x jd..Memang sma kpla btol + sma2 nakal..ehe


    nie pulak gmbr wktu sya join tarian tradisional..ehe. yg dua org dr tepi tu jiran2 sya..Memang cool la dia org..aha


    nie pulak muka slpas buat persembahan..ahah..Muka hapy, sbb rsa lega sudh..ehe


    Nie msa sya trima hadiah sbb dpt no.3..ehe. syukur lah wlpun kputusan x brpa adil ktakn..ehe


    Thx for reading,don't forget to like

    Saturday, 14 April 2012

    Sharing Is Caring

    Hye korang..Rndu btol la lma x update entry terbru cm dulu2..Sekarang sya kembali lg dgn semangat berblog yg tinggi..aha.ToiiiGG..<eh, jatuh pulak sbb terlalu tinggi..ehe>. Eh korang, korang da dengar x crta kebelakangan nie..Tentang kjadian alam laa..ah, tau2 ?? Okey2, hari nie sya nak share ckit la vdeo psal kejadian gempa bumi kat Indonesia hari tu yg hampir nak menyebabkan Tsunami..Isshh, ngeri nyer. Apa2 pun jom lyn vdeo bwh nie..


    Kalau da msa, tgk2 lah vdeo tu yer. Sambil2 jln2 cari maklumat tentang sains, tba pulak terjumpa vdeo ni. Tak salah juga la kn kalau kta kongsi bersama.. =)

    Eh, skjap..sblum sya berhenti disini, jgn lupa pulak click "like" kat fan page nie Kelab Sains Dan Matematik Smk Bandar Bintulu


    Thx for reading,don't forget to like

    Tuesday, 3 April 2012

    Done with my Forum

    Hye , guys..waaa, lma btol x story mory ngan korang yer..ahah. Crta2 pasal lisan yg di adakan kat sekolah sya di kelas sya telah pn berjya sya tempuhi..Yeaahh!! ahah. Lma dh berlatih n menghafal..bukn nya snang..aha. Syukurlah nervous sya dpt dicontrol.. Sya ckp apa yg sya dpt jer laa..Lebih2 lgi lisan kali ini di uji ngan forum. Huh, cgu nie. .mcm2 benda dia nk buat..nak cari "bakat" katakn..eheh.


    Psal forum2 nie, sya bukn nye tau apa2 pn..Nasb baik laa kwn yg sma group ngan sya tuu ahli forum, pembahas dan pendebat terknal skolah ktakn ..ahah. Dia lah yg memimpin agenda forum kmi orang..haha. Syukur tersangat sangat sbb sya berjya melalui ujian lisan tuu tmbhn pula cgu x tnya soalan.. Jadi, xperlu laa perah2 otak cari jwpan..Ahah..Tak lupa juga, kwn sya slah sbut turn pula, tba2 sja sya yg dulu dri kwn yg lain..Aduhh,..habis laaa..Nasb baik sya dh ready..ahah. Dgn keadaan yg xbpa okey tyme tuu, cba lah sya control malu n buat x tau jer..and I had done it..Lega nyer..

    Thx for reading,don't forget to like

    Friday, 23 March 2012

    segmen : Singgah BW By Wan Nashrul


    Hye . .korang..Hri  nie sya nk join satu lagi segmen..ahah..Hah, bnyk nyer yer, kira xda kerja lagi ke sya nk buat nie..ehe. Walau apa pun sya tetap nak join juga.. Kalau nk tau sya, juz click kt banner bwh tuu..Jom lah join ramai..=)


    Kalau nk tau syarat2 utk join segmen nie, juz klik kat banner tuu, oke..Tht all, bye..

    Thx for reading,don't forget to like

    Udah Selatan Idup Begulai


    Juz want to shre this vdeo...Lyn jer lah yer..ahaha..



    Thx for reading,don't forget to like

    Be with you =)


    Huh, miz my blog..lma btol tak update story..ahah. JoM2. .kumpul ramai2 cni..Sya da satu cta nie..Hahh, berkaitan dgn tajuk entry tu ahh.. My love story bru sja bermula..haha.Funny2 xD.. but it reality ler..Ingt tak entry sya yg lpas2 tuu..pnjang2 sya taip hnya tentang dia..aha. Sya pernah crta kalau dia selalu buat sya kecewa..ahah.. Tapi sekarang , ntah lah apa yg berlaku..He belong to me..I can't believe it, but i need..ahah


    Sekarang..huh "speechless" sudh..aha. Tak tau x ckp pa..Sya pernah kehilangan satu peluang dn skli lg sya dibri peluang kdua.. dan sya berjanji x kn mengulangi kesalahn yg dulu..=p. Juz want to say , thx for the love tht u give me.

     

    Thx for reading,don't forget to like

    Sunday, 18 March 2012

    segmen jom main follow-follow


    Yeah, hari nie sya join lg satu segmen..eheh.. Juz for fun menang kalah, at least sya dh cuba..eheh. Thnx to Lady sempoy sebab invite sya join segmen dia..=)


    Oke..trus pergi jer kat syarat yg Lady Sempoy nk..
    Nama sya sebagai blogger ialah Claudeyna Simon. Sya buat blog nie kerana sya teringin sngt nak share story dgn yg lainnya juga dan sbgai untuk menambah follower..=) . Sya mula berbelog dari tahun lpas iaitu pada 6 oktober hingga lah skrg..kira nya blog sya berusia 6 bulan 12 hari lah..

    Tag to :
    Thyrah Abu Bakar

    Sakura Blossom




    Thx for reading,don't forget to like

    Wednesday, 14 March 2012

    Yes, Captain =*)


    Yo, all..aha. Naa, hari nie sya nk shre ngan korang crta kesukaan ku skrg nie..ehe. Korean drama, beb. Jgn salah fhm pulak yer, sya x juga tergila gilakan sngt ngan artis korea nie..Juz minat ngan drama n filem mereka org jer.. Kalau bab2 lgu nie slow ckit..aha.

    Tgk2 crta nie pulak, makin menjadi jadi hasrat sya nk jd F.A. aka pramugari..huh, bez giller kot..aha. Eh, dpt ker? Bdn kecil + xbpa tinggi..wuaaaaa..bnyk btol halangan..ahah. Tp kalau tgk2 juga kn, jealous nyer..Sya pun teringin juga..Sudah2 Claud jgn nk berangan lagi, SPM pun blum lpas..ahah. Padan muka..eheh

    Tgk..cute2 ..aha. For ur information nie bukan FA, nie captain..aha. Cuba cmpan dlm hati cpa x tau perempuan nie..ahah..Of course lah korang tau. Pernah tgk Boys over Flower tak? Fikir2kan lah.



    So, jgn lupa tgk2 lah crta nie yer..aha. Confrm cair ..buekk =P..ehe. Oke, that all for tday..Bye everyone..Tc.


    Thx for reading,don't forget to like

    Sunday, 11 March 2012

    "segmen : BLOG FOLLOWER"



    Hahh..hari nie sya cuba join segmen "BLOG FOLLOWER" by Aida . Try je mna tau ada nasb ke..ehe. Coz sblum nie blum pernah join mna contest / segmen pun..


    link sini (^_^)

    Thnx to Sakura Blossom sebab sya tahu pun dari blog dia.
    Tag :
    http://myminetyrah.blogspot.com/


    Thx for reading,don't forget to like

    Thursday, 8 March 2012

    My Mission

    Yeah!! Hari nie sya sannnngggat hapy..ahah KOT? Eheh, bukan nye ape..sbb terlalu bangga dgn dri sendri..tp x baik juga kn..aha. Satu pekara yang sangat mustahil dlm hdup sya..Sya dpt lulus juga utk subjek science sya..hoHo. Hapy nyer but for awhile.Smiley. Lulus tu x lah smua, cuma subjek chem n bio jer klau yg addmath n physic kna ltak bnyk effort lg..ehe. Tak sangka pulak dpt score..ingt kn x dpt. <rsa dri bodoh ler> tp nasb baik dpt.
    Nie meningkatkan lagi smngat sya utk terus brusaha..yeah!! x sia2 sya luangkn bnyk msa utk study.Walaupun nie bru permulaan tp sya akn membuat pengakhiran yg bermakna dlm hdup sya.Amen..GO ClauD..!! I will Never Give UP ..tu lah yg slalu sya jd kn semangat supya sya trus berusaha. I hope that my SPM result will be better..yeah..dancing smiley courtesy of www.freesmileys.org

    Thx for reading,don't forget to like

    Saturday, 25 February 2012

    Lelaki Cadangan



    Naa..tau x, napa sya letak vdeo ni kat entry sya nie ?.Jgn salah faham pulak, sudahlah. .aha. Kalau korang nak tau sya suka btul dngar lgu nie..eheh. Lucu sngt.. Kalau sedh pun sempat juga ktwa kalau dngr lagu nie..ahah. Kira mcm dh jdi kegilaan pulak..ahah. Jgn lupa tgk vdeo ni,oke.. Kalau x rugi habis..ahaha.
    Check This OUt !! ❤


    Thx for reading,don't forget to like

    Friday, 24 February 2012

    my new life

    Haloo..rsa lma juga x update entry nih..ehe. Emm, sya rsa kn, skrg sya bnyk berubah. Entah lah knpa. Mungkin disebbkan mslh yg terlalu bnyk menimpa sya n family menybbkan sya bersikap lebh matng lagi..ahah. tp perangai still mcm budak2..
    Selain itu juga , sya banyak blajar tentang erti hdup..Bnyk kejdian yg berlaku kpd sya..Dan benda yg paling sya takuti dirahsiakan dn sya harap ianya x kan berlaku. First tyme apa yg sya alami saat itu sngt2 menyedihkan dan rsanya saat itu spruh hdup sya sudh pergi..Tp sya cuba berfikiran positif ..Dan sya berhrp sngt2 kalau smua itu hnya lah tangkapan buruk drpd sya..amen. Sya x mahu itu terjdi, kerana sya mash ingin mengtahui apa itu kehdupan. Dari ctu sya telah blajar bertapa pentingnya menghargai kehidupan. Kalau Tuhan  tdak menyedarkan sya dgn cara ini, mungkin sya akan trus menikmati kepuasaan dunia tnpa tujuan. Dan skrg sya sudah sedar. Thank to god !!
    Tak lupa juga dgn geng2 sya yg bnyk membantu..Korang sering cta mslh korang dgn sya. Dri cta koranglah sya juga dpt menyelesaikn mslh sendri dn settle kn mslh korang pulak..Hidup sentiasa didatangi oleh mslh..Dlm hdup nie, siapa yg tiada mslh ? sila cmpan dlm hati korang..eheh. Smua ada mslh..jgn mengeluh kalau ada mslh tetapi cuba lah cari cara utk menyelesaikan..Manusia kalau tak da mslh, pasti tdak menghargai hidup..Btul tak?? ahah. Fikir2 kan lah. Pekara yg paling pnting ialah jgn lupa untuk sentiasa berdoa.. kerana kekuatan kita adalah Tuhan. 

    Thx for reading,don't forget to like

    Saturday, 18 February 2012

    Carta Hati by Najwa Latif


    Engkau duduk di situ
    Diam tersipu malu
    Mahu mendekati aku..

    Aku mulai resah
    Hati ku jadi kebah
    Saat melihatmu aku rebah..

    Tapi hati ini
    Kuat menyatakan
    Kau kini duduk di Carta Hati

    Lalu cinta kita bermula
    Dari mata turun ke jiwa
    Dari teman menjadi cinta
    Berjanji untuk setia

    Sehidup semati kita
    Menjanjikan bahagia
    Untuk kita berdua selamanya..

    Jangan engkau jangan pergi
    Jangan tinggal ku sendiri
    Jangan tinggalkan carta hati

    Kau janjikan bahagia
    Ku janji kau tak terluka
    Teruslah berada di Carta 
    Hati kita..
    Ohhh..lalalaa





    Thx for reading,don't forget to like

    Friday, 10 February 2012

    Baby in My world

    Allyster 
    ❤ My neighbour baby 
    he so cute. :-)








             Ashlyn      
     ❤ my little cuzen                 



    Sepanjang tahun 2011..huh, hdup sya pnuh dgn baby larh..aha..Tahun nie lg lah bnyk..cuma malas jer nk upload picture diaorg nie bnyk..ahah. Yg sya sempt capture dua org ni jer..Yg selebih nyer sabar yer..aha

    Thx for reading,don't forget to like