Thursday, 8 November 2012

Pengalaman Menduduki Peperiksaan SPM

Oh God !. .Lma pula dah tak berbloging, tgok-tgok jer style blog dh berubah. Jadi confuse pula. .ehe. Kekok pun ada jga nie. Em, tak apa la. Janji tetap dpt post entry nie.

Selamat pgi, petang dan malam kat korang yer..Kali nie sya nak buat entry psal SPM sya thun nie. Punya la tunggu SPM tba, rupa-rupa nya tba juga akhir nya. Huh, dah tba rupanya..Apa lagi? First time exam memang nervous, tapi relax je..Masih ada muka selamba nie. Tapi hari sebelum exam tu, memang sya tak ada belajar langsung, busy sngat jalan-jalan. Orang belajar kat rmh, sya pula syok kluar njoy..

First day exam utk calon SPM adalah Bhsa Melayu. Memang tkut sngat, lebh-lebh lagi wktu tu sya takut tak da idea nak buat karangan. Banyak juga cgu spot soaln yg kluar utk SPM..TETAPI malang nya, tiada satu pun yg kluar..KECEWA nyer. Cgu pn tak sangka jga, sebab itu pertma kali spot mereka org tak kna. Tp nasb la smua peperiksaan yg sya jalani minggu nie berjlan dgn lancar.

Seterusnya pula utk kertas Sejarah. Sma jga dgn BM, spot yg cgu bgi ada sestgah tak kna. Terutamanya psal Piagam Madinah. Punya la famous soaln tu, tapi tak kluar juga kat SPM. Hmm, nak buat cm mna ?..buat jer la. Yang sya perasan la, tiap kli jer exam yg buat sya nervous, confrm brg kat atas meja trutamanya slip dan IC terjtuh.. Kesian pegwas peperiksaan tu.

Sekarang nie, calon-calon SPM tgh bercuti sblum bersiap sedia utk kertas peperiksaan seterusnya. BTw, itu sja entry tuk minggu nie, Kalau ada msa, nantikn entry yg akn dtang. =)

Thx for reading,don't forget to like

No comments:

Post a Comment