Tuesday, 20 December 2011

13 May 2010

Hye guys ..huh,lma jugak sya tak update blog nie..hehe.bukannya apa sebab asyik mau buat kerja lain jer..Hah,x sempat lah nak update blog nie..Sebab sya sllu jer tdo lwat..tp skrg nie sya tgh practice tdo awal sebab 1 minggu lagi mau sekolah <back to school> for 2012..eh,cepat nyer tahun berlalu..dah tua sya..haha..Bukan nye takut tua lah,cuma x caya jer..hehe :],bermula larh cabaran bru..EEmm,okey lah sya mau shre story dgn kmu org pasal kejadian yg berlaku kepada sya pada 13 may tahun lepas..Masa tuu sya terlibat dalam kemalangan jalan raya dalam perjalanan ke sekolah untuk sesi petang..Sebelum tuu juga pada 12 may merupakan bufday sya..tak tau lah sial btul larh nasib sya tyme tu..Kalau korang nak tau msa bufday sya tuu..sya tba2 terjatuh dari tangga sekolah,aduhh..sakit juga tp nasb baik tak ape2..memang bnyk larh kejadian pelik yg sya alami masa tuu..yg paling sya x sangka ialah sya jatuh dari tangga..Adduuhh..Selepas tuu,keesokan hari nye,sya pergi ke sekolah dgn menaiki van sekolah yg biasa sya naik lah..Aduh punya lah sial,tba2 terjadi satu kemalangan..OMG,sya btul2 x percaya apa yg sedang berlaku..MemANG nasb sya x brpa baik dua hari tuu..Waktu kemalangan itu berlaku,sya tak tau apa2,mcm sedang bermimpi..tba2 sya terdengar org menjerit minta tolong..tau2 kemalangan..Sya hampir pengsan tyme tuu,nasb baik adk sya kejutkan sya..Tyme tuu tba2 jx air mata sya terkeluar,sya teringatkan kejadian yg belaku 10 tahun yg lalu,yang menimpa kami sekeluarga..Memang sangat2 sakit,sedih..membuatkan sya trauma..hhuh..Nasb baik x da apa2 yg serius berlaku..cuma driver van sya mengalami kecederaan..Semenjak kemalangan itu berlaku hampir 2hari sya x pergi sekolah sbb smua bdn sya masih sakit lgpun masih syokkk...Mak sya x bnarkan sya pergi sekolah..tambahan pula,selepas kejadian itu,sya jadi takut tiap kali naik kereta,mash terbwa2 dgn kejdian tuu..tp lama2, sya cuba kawal ketakutan sya ...skrg dah okey sudah.Syukur kepda Tuhan,sbb dia dh selamatkan nyawa sya untuk yang ke dua kali nya..Kalau korang nak tau,tu lah reality kehidupan sya,pnuh dgn kejutan,cabaran yg x disangka2 yg akan berlaku bla2 msa sje..;)
   

Thx for reading,don't forget to like

No comments:

Post a Comment